Jovan Aleksić u polufinalu "Zvezdica": Zadovoljan sam i srećan

“Vrlo je napeto i neizvjesno, a ujedno i teže... još kad ste raspoređeni u 'najjaču' grupu morate dati svoj maksimum i vokalno i scenski”
52 pregleda 6 komentar(a)
Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.06.2015. 17:17h

Mladi Podgoričanin Jovan Aleksić, ušao je u polufinale dječijeg takmičenja Pinkove zvezdice, i to kroz baraž iz kojeg je izašao kao jedini od pet takmičara, a o posljednjoj emisiji, planovima za naredne, ali i putovanju u Diznilend, pjevač je pričao za “Vijesti”.

“Prošao sam u polufinale i veoma sam zadovoljan i srećan. Čekati odluku žirija je bilo vrlo stresno i neizvjesno. Iako sam bio zadovoljan izvođem kako pjesme Queena, tako i baražnih interpretacija EKV-a i Bruna Marsa nikad niste sigurni, još posebno kada žiri od pet dobrih izvođača treba da izabere samo jednog”, ispričao je Jovan.

U posljednjoj emisiji, takmičari su bili podijeljeni u grupe od četvoro, od kojih se dvoje direktno plasiralo u polufinale, a dvoje bi imalo duel. Prema riječima Aleksića to je za učesnike bilo teže, nego pojedinačni nastupi.

“Vrlo je napeto i neizvjesno, a ujedno i teže... još kad ste raspoređeni u 'najjaču' grupu morate dati svoj maksimum i vokalno i scenski”, priča sada već poznati pjevač.

Od ovog petka, emisije se više neće snimati unaprijed, već će prenos biti direktan, kako bi umjesto žirija odluku o tome ko ispada, a ko prolazi dalje donosila publika. Aleksić, koji će te večeri nastupiti sa još 15 takmičara, nagovijestio je i šta možemo čuti od njega u petak.

“Posljednjih šest krugova izvodio sam interpretacije poznatih svjetskih izvođača, a u petak ću izvesti domaću poznatu numeru, a koju - neka ostane tajna do petka... mislim da će publika iz Crne Gore biti zadovoljna”, odgovara mladi Podgoričanin.

On kaže da mu je jedini cilj da u narednoj, ali i ostalim emisijama ukoliko prođe, pjesme izvede na najbolji mogući način.

“Dosadašnji nastupi su dobro primljeni kod publike, to osjećam na svakom koraku... u školi, na nastupima, kada izađem sa roditeljima u grad. Isto sam to osjetio i kod građana Ulcinja, Bara, Kolašina, Cetinja. Gdje god sam bio proteklih mjeseci. Osjećam podršku od svih”, pohvalio se Jovan, koji komplimente i lijepe želje prima i preko Fejsbuka.

“Putem društvenih mreža mi se javljaju iseljenici iz Kanade, Amerike, Novog Zelanda. Podržavaju me i žele mi sreću u narednim krugovima. Moja poruka svima je da ću se truditi da dam svoj maksimum, kao i do sada”, poručio je on.

Put u Pariz i Diznilend: Jedan od snova se pretvorio u javu

Produkcija je polufinaliste nedavno povela u Diznilend, a Jovan je tokom prošle emisije, dok je čekao odluku žirija u vezi sa baražom, izjavio kako bi dijelom volio da ne ispadne i zbog tog putovanja.

“Četiri nezaboravna i najljepša dana u mom životu, a najljepše od svega toga je što sam bio sa drugarima sa kojima posljednjih osam mjeseci družim”, priča on i dodaje da su bili smješteni upravo u Diznilendu.

“Prvog dana smo uspjeli da obiđemo veće znamenitosti glavnog grada Francuske. Ne mogu izdvojiti ništa što je na mene ostavilo najveći utisak. Sve je fenomenalno, jedan od snova se pretvorio u javu”, ispričao je Jovan.

Bonus video: