"ŠIRENJE KVALITETNIH IDEJA I RADA"

"Svrati" sjutra u PG: Reciklaža, zaštita životinja i stoner rok benda "Freedom"

“Poenta je okupljanje i promocija lokalnih priča, ambicija i ekipa koje, niti imaju budžeta za pravi marketing, niti imaju sistem da stane iza njih pa da se podrže, gurnu malo u fokus medija i naroda i reklamiraju češće, kvalitetnije i posvećenije”, poručio je Vukčević
925 pregleda 0 komentar(a)
Freedom, Foto: Filip Roganović
Freedom, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.02.2019. 21:23h

Organizatori događaja nazvanog “Svrati.” pozivaju sve zainteresovane za ekologiju, zaštitu životinja, ali i rok muziku, da svrate sjutra u podgorički Montenegro pub, od 21:30 sati.

Kako navode, u pitanju je “veče širenja kvalitetnih ideja i rada” iza kojeg stoji “ekipa koja svoje koncepte realizuje bez centa podrške, a izvlači svjetski nivo rada i proizvoda”.

Program će se sastojati od kratkih filmova, informativnih govora i koncerta povodom tema kojima se svaki od ovih kolektiva bavi, a koji su organizatori događaja.

“ReMake se bavi problemima reciklaže u našoj sredini, sa fokusom na plastiku za manufakturu novih proizvoda. Mašina koja će od plastičnog otpada praviti nove predmete je i sama napravljena od recikliranog materijala”, stoji u najavi događaja.

“Korina Animals se svakodnevno bori protiv nasilja nad životinjama, iskorištavanja i zloupotrebe istih na nacionalnom nivou. Vode brojne kampanje, među kojima su i one protiv krzna, cirkusa sa životinjama, borbe pasa i slično, pokrivajući brojne sfere zaštite životinja u Crne Gore”, dodaje se na Facebook stranici.

Za muzički dio, zadužen je bend “Freedom”, koji čine Rade Duda Vukčević (vokal i gitara), Boris Đurđić (bas gitara) i Ivan Mandić (bubnjevi).

“‘Freedom’ jakim live nastupima ohrabruje druge da se prepuste intenzivnim slobodama života i da se 300 na sat upuštaju u promjene, ljubavi, rad i pravdu”, dodaju organizatori.

Kako je u razgovoru za “Vijesti” objasnio Vukčević, do organizovanja “Svrati.” je dovela potreba da se lokalni projekti afirmišu.

“Poenta je okupljanje i promocija lokalnih priča, ambicija i ekipa koje, niti imaju budžeta za pravi marketing, niti imaju sistem da stane iza njih pa da se podrže, gurnu malo u fokus medija i naroda i reklamiraju češće, kvalitetnije i posvećenije”, poručio je on.

Kako kaže, Korina Animals i ReMake trenutno rade na svojim projektima, dok njegov bend priprema novi album.

On dodaje da je ono što povezuje njihova tri, inače potpuno različita projekta to što “čovjek ne može prepoznati da li je nešto od toga rađeno u Podgorici ili u Berlinu, Oslu, Stokholmu...”, te da su zbog toga i pokrenuli “mini fest/sajam”. .

Preporučujemo za Vas