UCJENA ADVOKATA

Porodica Vitni Hjuston zataškala njenu ljubavnu vezu sa ženom

Prema pisanju lista Njujork post, ta ljubavna veza se dogodila početkom 90-ih godina. Advokat, čije ime nije navedeno, tražio je 250.000 dolara da ne oktrije javnosti detalje ljubavne veze Hjustonove
100 pregleda 1 komentar(a)
Vitni Hjuston, Foto: Rojters
Vitni Hjuston, Foto: Rojters
Ažurirano: 14.02.2019. 20:59h

Porodica američke pjevačice Vitni Hjuston, koja je pronađena mrtva 2012. godine, pokušala je da zataška ljubavnu vezu koju je pjevačica imala s jednom ženom, prenosi američka štampa dijelove danas izdate biografije slavne tamnopute umjetnice.

"Whitney and Bobbi Kristina, the deadly price of fame" napisao je Ijan Halperin pozivajući se na izvještaje američke federalne policije FBI u kojem navodi da je jedan čikaški advokat novčano ucjenjivao pjevačicu i njenu porodicu.

Cijelo poglavlje knige posvećeno je vezi koju je Vitni Hjuston imala s Robin Kraford, njenom ličnom sekretaricom.

Prema pisanju lista Njujork post, ta ljubavna veza se dogodila početkom 90-ih godina. Advokat, čije ime nije navedeno, tražio je 250.000 dolara da ne oktrije javnosti detalje ljubavne veze Hjustonove.

U knjizi se, prema izveštaju FBI-a, navodi da je pjevačicin otac Džon Hjuston, pristao na ucjenu 1992. godine i "isplatio" advokata.

Te iste godine Vitni Hjuston se udala sa Bobija Brauna dok je Robin Kraford poklonila luksuzni automobil u znak njihovog prijateljstva, dodaje se u knjizi.

Vitni Hjuston (49) je pronađena mrtva u kadi jedne hotelske sobe 2012. godine. Njena smrt je okarakterisana kao nesrećan slučaj i posljedica davljenja, a navedeno je da su joj doprinijeli srčano oboljenje i kokain.

Pjevačica je izdala 15 studijskih albuma a prema Ginisovih knjizi rekorda bila je ženski vokal s najviše nagrada, među kojima dvije nagrade Emi, šest Gremija i 30 nagrada Bilbord mjuzika (Bilboard Music Award).

Prodala je više od 200 miliona albuma i singlova širom svijeta i igrala u filmovima "Tjelohranitelj" s Kevinom Kostnerom i ostvarenju "Sveštenikova supruga".