Bili Džoel obora rekord Eltona Džona

"Postoji mnogo dvorana u svijetu, ali je samo jedan Medison skver garden. To je moja kuća van kuće", rekao je popularni Njujorčani
0 komentar(a)
Bili Džoel, Foto: Beta/AP
Bili Džoel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.06.2015. 15:19h

Bili Džoel je na pragu da dokaže da je najbolji "čovjek za klavirom" koji je ikada svirao u Medison skver gardenu, tako što će svom britanskom kolegi Eltonu Džonu za koji dan oteti titulu izvođača sa najviše koncerata u čuvenoj njujorškoj dvorani.

Elton Džon je imao 64 nastupa u Gardenu, a Bili Džoel se nameračio da ovog mjeseca izjednači rekord, a 1. jula, kada će se na ovu binu popeti po 65. put, i da ga obori.

"Postoji mnogo dvorana u svijetu, ali je samo jedan Medison skver garden. To je moja kuća van kuće", rekao je popularni Njujorčanin, prenosi AP.

Džoel nastupa u Gardenu svakog mjeseca od 2014. i obećava da će nastaviti u istom ritmu sve dok to fanovi od njega budu tražili. Već drži rekord najvećeg broja uzastopnih nastupa, koji je prvi put postavio 2006, nakon 12 koncerata u nizu. Svakog mjeseca Garden ističe novu zastavicu, koja trenutno nosi broj 17.

Američki muzicar, koji se proslavio hitovima kao što su "Just the Way You Are" ili "New York State of Mind", proslaviće novi rekord prodajom u dobrotvorne svrhe zastavice pod bojem 12 čiji će kupac dobiti i dvije karte za njegov koncert.

Džoel je započeo karijeru 1970-ih godina i prodao više od 150 miliona albuma širom svijeta. Dobitnik je šest Gremi nagrada, a u Kuću slavnih rokenrola uvršten je 1999.

Bonus video: