Lake fest: Evo ko još dolazi

Izvođačima ovogodišnjeg Lake festa pridružili su se i Manitou, ZAA, Sivilo, Aleksandrija, Vizija, Holografik Human Element i Mangrov
5 komentar(a)
Lake fest, Foto: Ivan Petrušić
Lake fest, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 04.06.2015. 10:35h

Ovogodišnje, jubilarno peto izdanje Lake festa sadržaće i takmičenje kratkometražnih autorskih filmova o festivalu.

Organizatori su saopštili da će uskoro raspisati konkurs na koji će imati pravo da se prijave svi mladi ljudi, studenti i umjetnici koji imaju iskustva sa audio-vizuelnom umjetnošću sa prostora ex-YU, individualno ili kao ekipe od maksimalno tri člana.

Zadatak učesnika biće da provedu šest dana u Nikšiću i kroz kratki film prikažu festival iz svog ugla. Obezbijeđen je nagradni fond za tri najbolja filma, dok će krajem septembra biti organizovan mini fest na kojem će se prikazati filmovi i proglasiti pobjednici, saopštili su organizatori i dodali da će o detaljima konkursa javnost biti uskoro obaviještena.

Izvođačima ovogodišnjeg Lake festa pridružili su se i Manitou, ZAA, Sivilo, Aleksandrija, Vizija, Holografik Human Element i Mangrov. Ranije je potvrđeno da će nastupiti Riblja čorba, Elemental, Rundek Cargo trio, Prti Bee Gee, Goblini, Orthodox Celts, Pankrti, Who See, DST i drugi.

Organizatori su saopštili da su pripremili i izlete za posjetioce i to do Kotora i Perasta 11. avgusta po cijeni od 22 eura, rafting Tarom 12. avgusta za 45 eura i posjetu manastiru Ostrog 13. avgusta koja će koštati deset eura. Više informacija o izletima zainteresovani mogu dobiti na mejl adresi festlake.turizam@gmail.com.

Lake fest će se održaće od 11. do 16. avgusta. Prva tri dana biće besplatna, a održaće se na platou Doma revolucije u centru Nikšića, dok će se ostala tri odigrati na tradicionalnoj lokaciji na Krupcu. Trodnevna karta za program na Krupcu koštaće 25 eura, a jednodnevne po deset.

Organizatori su najavili da će nastupiti 42 izvođača, a čekaju se objave dva strana gosta koji će uz već najavljeni Guano Apes biti zvijezde ovogodišnjeg izdanja festivala. Kamp će i ove godine biti besplatan.

Bonus video: