Reper Dobbla objavio prvi solo EP: Poslušajte "Pješčanik"

Studijski debi mladog repera sadrži pet pjesama, miks i mastering potpisuje Remety Beat, dok mu gostuju sugrađani iz grupe Prvi na crti
0 komentar(a)
Dobbla
Dobbla
Ažurirano: 30.05.2015. 18:48h

Budvanski reper Dobbla objavio je svoj prvi solo EP "Pješčanik" koji se može preslušati na YouTubeu.

Studijski debi mladog repera sadrži pet pjesama, miks i mastering potpisuje Remety Beat, dok mu gostuju sugrađani iz grupe Prvi na crti.

Ovo izdanje ranije je najavljeno singlom "Oksimoron".

"Pjesme su tematski i žanrovski raznolike, od bavljenja svakodnevnim problemima preko socijalno-angažovanih stihova, pa do karikiranja društvenih fenomena. 'Pješčanik' je osvrt na standardne teme, nekad ozbiljan, a najčešće sarkastičan. Što se tiče spotova, oni su uvijek u planu, tokom ljeta bi trebalo krenuti u ekranizaciju jedne nove pjesme", otkrio je Dobbla u razgovoru za "Vijesti".

Budvanski reper će u ponedjeljak 1. juna imati promotivni nastup u podgoričkom "Montenegro pabu". Početak je zakazan za 21 sat, ulaz će biti besplatan, a kao gosti će iste večeri nastupiti gotovo pola crnogorske rep scene: Zlo u dom, Big Do, Bacili, Stex, Džej Džej Okoča, Story i Strašilo, Necke i Most Wanted.

"Očekujem odličan nastup, dobar odziv publike, prije svega dobru repčugu! Najavio bih i nastupe u Nikšiću i Budvi, a javnost će blagovremeno biti obaviještena o datumima", kazao je član budvanskog rep kolektiva Radio Katakomba.

"Pješčanik" je još jedno u nizu izdanja crnogorske rep scene koja je u posljednje vrijeme sve aktivnija, pogotovo na primorju, što je primjetio i Dobbla.

"Crnogorska rep scena stasava, ekspanzija hip hopa se intenzivira, tako da planiramo da podignemo scenu na veći nivo", obećao je on.

Bonus video: