Vladimir Zaputović objavio spot za "Few Hours Left"

"Spot je sniman 14. maja u mojoj sobi, sam sam ga snimao i editovao. To je drugi spot sa mog aktuelnog albuma. Snimanje je bilo spontano, opuštena atmosfera i zaista sam zadovoljan spotom, s obzirom da nam nije bila ideja da išta snimamo, hvatali smo neke kadrove i na kraju sam odlučio da to uklopim i ispalo je vrh"
50 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Zaputović, Foto: Privatna arhiva
Vladimir Zaputović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.05.2015. 14:09h

Crnogorski rok muzičar Vladimir Zaputović objavio je spot za pjesmu "Few Hours Left" koji se može pogledati na YouTube servisu. U pitanju je numera sa njegovog albuma "End of Days" koji je objavljen u februaru i dostupan je za besplatno preuzimanje sa web adrese vladimirzaputovic.bandcamp.com.

"Spot je sniman 14. maja u mojoj sobi, sam sam ga snimao i editovao. To je drugi spot sa mog aktuelnog albuma. Snimanje je bilo spontano, opuštena atmosfera i zaista sam zadovoljan spotom, s obzirom da nam nije bila ideja da išta snimamo, hvatali smo neke kadrove i na kraju sam odlučio da to uklopim i ispalo je vrh", kazao je Zaputović za "Vijesti".

"End of Days" sadrži deset instrumentalnih numera u kojima se prepliću progresiv, eksperimentalni zvuk, džez i alternativni metal, a podgorički roker kaže da je zadovoljan kako je za sada prihvaćen njegov treći album.

"Inspiraciju sam našao u nekim minulim događajima koji su mi poslužili kao materijal svim lijepim stvarima kojima dođe kraj. Glavna tema ovog konceptualnog albuma je uništenje planete, ljudske rase i dvoje mladih koji pokušavaju da prežive, dakle postapokaliptična tema. Prva pjesma 'Countdown' je kao uvod u cijeli događaj, dok se posljednja 'The End of the World' završava istom melodijom", objasnio je Zaputović.

"End of Days" je po njegovim riječima završni dio trilogije koju čine i albumi "Untitled" i "Untold Chapter", a koji se mogu čuti na YouTube servisu.

"Volim instrumentalnu muziku i da neke stvari koje ne želim da kažem prenesem na gitaru. Volim da eksperimentišem. Mada taj žanr kod nas slabo prolazi, većina nije navikla na instrumentalnu muziku", smatra Zaputović.

Bonus video: