TREBA POTENCIRATI USPJEH

Vulić: Javnost željna senzacije dala previše pažnje poništavanju glasova

On je kazao da je najbitnije da je Crna Gora, drugi put u nizu, ušla u finale Eurosonga, što je ocijenjeno kao iznenađenje na šta su veoma ponosni
42 komentar(a)
Sabrija Vulić, Foto: Screenshot (RTCG)
Sabrija Vulić, Foto: Screenshot (RTCG)
Ažurirano: 25.05.2015. 10:15h

Šef delegacije na Eurosongu Sabrija Vulić smatra da je javnost dala previše pažnje poništavanju glasova žirija iz Crne Gore "u želji za senzacijom", i da treba više potencirati uspjeh Crne Gore.

On je kazao da je najbitnije da je Crna Gora, drugi put u nizu, ušla u finale Eurosonga, što je ocijenjeno kao iznenađenje na šta su veoma ponosni.

On je rekao da se ne dešava prvi put na Eurosongu da je poništeno glasanje, kao i da treba sačekati izvještaj komisije.

"Poništavanje glasova žirija se ne dešava prvi put - to se dešavalo i drugim državama u ranijim takmičenjima. Juče se i generalni direktor RTCG Rade Vojvodić obratio javnosti saopštenjem, jer činjenica da je naš žiri činilo pet eminentnih muzičara, koji su glasali slično onome što smo čuli na Eurosongu - a to su objavljeni glasovi publike. Po glasovima žirija, kao i publike, prvo i drugo mjesto su zauzele Srbija i Albanija, dok je treće mjesto, po žiriju, zaslužila Slovenija, a ne Azerbejdžan", istakao je Vulić.

On je objasnio da je delagacija Crne Gore dobila zvanično saopštenje u kome stoji da su isključeni glasovi žirija iz naše zemlje, te da su priznati samo glasovi publike.

"Nama nije poznato još uvijek zbog čega su poništeni glasovi žirija. Zanimljivo je da će referentna grupa EBU-a raspravljati o tome tek u junu. Ipak, mislim da je javnost, u želji za senzacijom, dala previše pažnje tome", rekao je Vulić, naglasivši da treba više potencirati uspjeh Crne Gore na takmičenju.

Preporučujemo za Vas