TREĆE VEČERI NASTPILI PLAVI ORKESTAR, CRVENA JABUKA

Završen City Groove festival, organizatori zadovoljni: "Trud se isplati"

Publika je uživala u muzici popularnih bendova iz regiona, a u razgovoru za "Vijesti" direktor festivala Dragan Bulajić obećao je da će se City Groove održati i naredne godine
1 komentar(a)
Plavi orkestar, City Groove, Foto: Goran Roganović
Plavi orkestar, City Groove, Foto: Goran Roganović
Ažurirano: 24.05.2015. 19:43h

Prvo izdanje podgoričkog City Groove festivala, završeno je u subotu veče u kasnim satima nastupom benda Plavi orkestar, a publika je te noći imala priliku da čuje i sastav Crvena Jabuka.

Ne samo da su prisutni te večeri mogli da čuju stare hitove poput “Dirlija” i “Tugo nesrećo” Crvene jabuke i “Suada”, “Odlazim” i “Bolje biti pijan nego star”, već su i tokom prethodne dvije večeri uživali u muzici popularnih bendova iz regiona, a u razgovoru za "Vijesti" direktor festivala Dragan Bulajić obećao je da će se City Groove održati i naredne godine.

“Mi iz organizacije smo prezadovoljni. Mislim da smo napravili dobar proizvod i da smo dokazali da se rad i trud isplati i srećni smo što su naši partneri, na čelu sa upravom Atlas Capital centra, pa do lokalnih partnera kao što je glavni grad i ostali, zadovoljni konačnim rezultatom”, istakao je on.

“Sačekaćemo deset do 15 dana da se slegnu utisci i emocije, a onda ćemo nakon sumiranja rezultata krenuti na podjelu zadataka za sljedeću godinu, jer će se City Groove sigurno održati i naredne godine”, obećava on.

“Mislim da se publika stvara, jer odavno u Podgorici nisu imali ovakav sadržaj. Za drugu godinu imaćemo više vremena i da anketiramo ljude i da se bolje pripremimo i organizujemo, jer mi samo osluškujemo želje ljudi i realizujemo ih”, ispričao je Bulajić iz agencije Comfortably Numb.

Kada je u pitanju posjećenost, Bulajić je zadovoljan brojem publike koja se tokom tri večeri razmjenjivala ispred bine, koja se nalazila na platou između tehničkih fakulteta i Tološke šume.

“Nemam tačnu cifru, nismo je još utvrdili, ali prema ljudima koji se bave procjenom masa, a to je policija koja je bila prisutna na festivalu, prve večeri je bilo oko osam, druge dvije do tri, a treće četiri do pet hiljada ljudi”, rekao je Bulajić, koji se složio sa publikom da je i pored kiše i najmanje posjećenosti, najbolja atmosfera bila druge večeri.

“Vjerovao sam u Milf Hunters i oni su opravdali očekivanja. Predviđam im sjajnu budućnost, a naravno tu su bila i dva jaka benda, Hladno pivo i Van Gogh, kojima kada date onakvu binu i ozvučenje, daju svoj maksimum”, rekao je on.

Prve večeri, koja je ujedno bila i zvanično otvaranje Hard Rock kafea u Podgorici, publika je imala priliku da sluša predgrupu Rock in Peace, a potom i Perper i Parni valjak, ali i da gleda razbijanje gitara na bini, za koje je između ostalog bio zadužen i šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić.