(Ne) igraj na Engleze: Crna Gora i Britanija na Eurosongu nikad nisu dale glas jedna drugoj

Srbija je, međutim, od referenduma, piše Mirror, "pokazala više zahvalnosti" i u prosjeku 1,1 puta Britancima dodjeljivala po sedam poena, što ih stavlja na listu zemalja koje će vjerovatno za Britaniju glasati i u subotu veče
16 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Screenshot (YouTube)
Nenad Knežević Knez, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 22.05.2015. 16:34h

Velika Britanija na Eurosongu nikad nije dobila glas od Crne Gore i šanse da se to dogodi i u finalu tog takmičenja 23. maja, su minimalne, piše britanski Mirror.

"Izgleda da je Crna Gora godinama nezainteresovana za britansku muziku, jer je jedina zemlja čiji je prosječan broj poena dodijeljenih Britaniji na Eurosongu, nula", navodi Mirror, dodajući da je tako bilo i kada je Crna Gora bila dio Državne zajednice Srbija i Crna Gora, te danas, kada su te države podijeljene u dvije nezavisne.

Srbija je, međutim, od referenduma, piše Mirror, "pokazala više zahvalnosti" i u prosjeku 1,1 puta Britancima dodjeljivala po sedam poena, što ih stavlja na listu zemalja koje će vjerovatno za Britaniju glasati i u subotu veče.

Ali, ni Srbija ni Crna Gora, nikad nisu dobile poene od Britanije, dodaje se u tekstu Mirrora. Britanija nikad nije dala poene ni Bjelorusiji, Gruziji, Armeniji, Makedoniji, Slovačkoj, San Marinu i Maroku - a Maroko je država koja je u prosjeku dala najviše glasova Britaniji. Britanci se, međutim, ove godine ne mogu osloniti na glasove iz te zemlje, jer Maroko nećemo gledati u finalu ovogodišnjeg Eurosonga.

Bonus video: