Knez: Ovoliko pohvala još nijesam doživio

"Obećao sam da ćemo Eurosong praviti u Budvi ili u Podgorici. Daću sve od sebe, ostalo je u božjim rukama", kazao je Knez za Vijesti
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2015. 06:34h

"Osjećam se zaista... Ne znam da li sam se ikad ovako osjećao. Ovo je zaista nešto nezapamćeno", pričao je Nenad Knežević Knez glasom punim emocija za “Vijesti” sinoć, nakon što je u Beču ostvario cilj koji je zacrtao - plasman u finale Eurosonga.

Knez će u finalu takmičenja nastupiti u subotu, 23. maja, pod rednim brojem 16.

"Možda smo ovo očekivali, ali uspjeh je svejedno veliki. Polufinale, u kojem sam nastupio veoma kvalitetno, i presrećni smo zbog prolaska u finale", kazao je Knežević na konferenciji za novinare nakon nastupa.

Zatim je u telefonskom razgovoru za “Vijesti” nastavio u istom duhu: “U ovako oštroj konkurenciji ući u finale... mislim da smo napravili nešto za istoriju. Znali smo od početka da je ovo polufinalno veče kvalitetno, ali se pokazalo da je još jače i bilo je, da budem potpuno realan, duplo jače od prvog. Samim tim je naš uspjeh veći”.

Crnogorski muzičar zapalio je evrovizijsku binu sjajnim nastupom i crvenim tonovima koji su dominirali tokom izvođenja pjesme "Adio".

Jedan od rijetkih ovogodišnjih učesnika koji su svoju pjesmu izveli na maternjem jeziku, dobio je ovacije nakon performansa, a zatim su izrazi podrške i oduševljenja fanova i kolega zasuli njegove profile na društvenim mrežama.

I u Beču je, otkriva, bilo slično: “Ja to riječima ne mogu da opišem, to je trebalo doživjeti. Toliko pohvala u cijeloj karijeri nisam doživio. I ne samo iz Evrope, nego iz svih krajeva svijeta iz Latinske Amerike, Azije, ne biste vjerovali šta se dešava ovdje oko nas. Takvo oduševljenje, da mala Crna Gora toliko skrene pažnju na ovom takmičenju, niko nije očekivao”.

On će sjutra nastupiti u drugoj polovini finalne večeri, a da li može i pobijediti?

“Na sve tri pres konferencije u Beču obećao sam da ćemo Eurosong praviti u Budvi ili u Podgorici. Ja ću dati sve od sebe, sve drugo je u božjim rukama. Mi smo mali, i ne možemo finansijski da se borimo, to je bitka Davida i Golijata, ali imamo dobru energiju, veliku muzikalnost... Nemojte očekivati čuda, ali Nenad i njegova ekipa će dati sve od sebe da Crnu Goru dovedu na visine... najveće moguće”, ispričao je pjevač u jednom dahu, a zatim se izgubio u evrovizijskoj gužvi.

Program druge polufinalne večeri otvorili su Litvanci Monika i Vaidas sa pjesmom "This Time" i romantičnim veselim nastupom tokom kojeg su se i poljubili.

Plasirali su se u finale baš kao Poljakinja Monika Kuzinska koja je nastupila sa pjesmom "In the Name of Love", okružena ružama i drveće u cvatu, i Maraja iz Slovenija sa veselom kompozicijom "Here For You".

U subotu će se na scenu u Beču vratiti glavni favorit Šveđanin Mons Zelmerlen, za dinamičnu pjesmu "Heros" sinoć nagrađen ovacijama.

Duet Morland i Debra Skarlet iz Norveške, Đanis sa Kipra koji se sam na sceni predstavio baladom "One Thing", Azerbejdžanac Elnur Husejnov čiji su scenski nastup tokom izvedbe kompozicije "Hour of the Wolf" upotpunili mjesec i igrači u ulozi vukova takođe će pjevati u finalu.

Priliku da se bore za pobjedu na Eurosongu imaće i Aminata iz Letonije i Izraelac Nadav.

Sinoć su se predstavili i izvođači iz Irske, San Marina, Malte, Portugala, Češke, Islanda i Švajcarske, ali su oni ostali bez plasmana u završnicu.

Finale Eurosonga na programu je u subotu u 21 sat, a u njemu će nastupiti predstavnici tzv. "velike četvorke" Francuske, Njemačke, Velike Britanije i Španije, domaćin takmičenja i zemlje koje su plasman obezbijedile prve polufinalne večeri - Srbija, Albanija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija i Belgija.

Galerija

Bonus video: