Lukšić i Knežević lomili gitare, horsko pjevanje uz Parni valjak

Kulminacija prve večeri City Groovea bio je koncert Parnog valjka, koji je osim starih poznatih hitova izveo i dvije numere sa akuelnog albuma
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2015. 06:27h

Tokom prve večeri festivala City Goove, šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, sinoć je polomio gitaru na bini između tehničkih fakulteta i Tološke šume u Podgorici. Time je zvanično otvorio podgorički Hard Rock Cafe.

U ispunjavanju tradicije zvaničnog otvaranja ovog svjetskog lanca pomogli su mu pjevač Parnog Valjka Aki Rahimovski, savjetnik gradonačelnika Arsenije Boljević, biznismen Duško Knežević, predstavnici Hard Rock kafea, ali i pjevač Perpera Nikola Radunović. Svi oni bili su opremljeni zaštitnim naočarima i bijelim građevinskim kacigama dok su razbijali, kako je saopšteno iz Hard Rocka, nefunkcionalne gitare.

Kulminacija prve večeri City Groovea bio je koncert Parnog valjka, koji je osim starih poznatih hitova izveo i dvije numere sa akuelnog albuma - "Tanki su živci" i "Nema predaje". Izlazak članova benda više hiljada posjetilaca pozdravilo je ovacijama, a uslijedilo je horsko pjevanje klasika ex-YU scene.

Prije nastupa pjevač sastava Aki Rahimovski za “Vijesti” je odgovorio na pitanje da li se plaši eventualnih padavina.

"Ne. Zašto? Ljeto je. Bila bi šteta, ali mislim da kiša neće pasti", kazao je i dodao da je tokom karijere često doživio da tokom koncerta padne kiša, ali da to gotovo nikad nije pokvarilo nastup.

Njegov Parni valjak slavi 40 godina karijere, a Rahimovski je otkrio da će povodom tog jubileja imati nastupe u glavnim gradovima država regiona. Dodao je da sprema singl koji će biti promovisan širom ex-YU.

Perper, koji je svirao u prvoj polovini večeri, svoj nastup započeo je novom pjesmom, a Radunović je otkrio da će kamermani snimiti lijepe kadrove koje će iskoristiti za njen spot. Uslijedio je presjek karijere čuvene cetinjske grupe, koji je Radunović otpjevao uz nesebičnu pomoć publike.

Program je sinoć otvorio bend “Rock in Peace”, koji je dočekalo oko 300 ljudi, a zatim je pristigao konvoj VIP zvanica. Crvenim tepihom prošetali članovi Perpera, Lukšić sa sinom, novinar TV Vijesti Petar Komnenić, zvaničnici Hard Rock grupacije i drugi gosti, koji su došli luksuznim vozilima u pratnji "harley davidsona".

Tokom prve večeri festivala, Hard Rock kafe je uručio predstavniku Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, donaciju od 2.500 eura.

Večeras će na festivalu nastupiti Milf Hunters, Hladno Pivo i Van Gogh, a sjutra Crvena jabuka i Plavi orkestar.

Galerija

Bonus video: