Otvoreno Evrovizijsko selo u centru Beča

Pored velikog ekrana, na kojem će se prenositi uživo sva tri takmičenja - dva polufinala i finalno veče - postavljeni su brojni ugostiteljski štandovi, ali i informativni štandovi pojedinih zemalja učesnica
0 komentar(a)
Beč Vijećnica, Foto: Reuters
Beč Vijećnica, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2015. 07:09h

Ne trgu ispred zgrade bečke Opštine danas je svečano otvoreno "Evrovizijsko selo", na kojem će se do finala Evrosonga okupljati fanovi ovog takmičenja.

Pored velikog ekrana, na kojem će se prenositi uživo sva tri takmičenja - dva polufinala i finalno veče - postavljeni su brojni ugostiteljski štandovi, ali i informativni štandovi pojedinih zemalja učesnica.

U prvom polufinalu, a tako i na prvoj generalnoj probi, učestvuju Moldavija, Jermenija, Belgija, Holandija, Finska, Grcka, Estonija, Makedonija, Madarska, Belorusija, Rusija, Danska, Albanija, Rumunija, Gruzija i Srbija.

Redosljed izvođača u drugom polufinalu, dva dana kasnije, izgleda ovako: Litvanija, Irska, San Marino, Crna Gora, Malta, Norveška, Portugal, Češka, Izrael, Letonija, Azerbejdžan, Island, Švedska, Švajcarska, Kipar, Slovenija i Poljska.

Crnu Goru ove godine na Pjesmi Evrovizije predstavlja Nenad Knežević Knez, koji nastupa sa numerom Adio.

Bonus video: