Mtech: Raspoloženje krivo za muziku

Banović smatra da Crna Gora danas ima ozbiljnu rejv scenu
0 komentar(a)
Mladen Banović Mtech (Novina)
Mladen Banović Mtech (Novina)
Ažurirano: 18.05.2015. 19:25h

Crnogorski DJ-evi i producenti Mladen Banović aka Mtech i Strahinja Đorđević aka Technose objavili su dva EP-a, "Piano Nightmare" za Humman Records i "Limitless" za etiketu Klinik Room, koji se mogu čuti na njihovim Soundcloud stranicama, a kupiti na Beatports servisu.

"Inspiracija dolazi spontano. Kroz muziku izražavam svoja osjećanja. Bitnu ulogu ima moje trenutno raspoloženje. Od njega zavisi da li će traka biti mračnija ili veselija", objašnjava Banović kako su nastale numere.

Mtech je svoj prvi ugovor potpisao sa hrvatskom etiketom Sound Lab za koju u februaru 2013. objavljuje prvi singl "Russia". Uslijedio je niz EP-eva, kao i remiksa, a pokrenuo je i projekat "Empty-Headed" koji uključuje deset remiksa. Takođe ima svoju emisiju Insomnia FM.

Technose je do prije nekoliko godina živio i radio u Švedskoj gdje se upoznao sa tehno scenom, a ovo su njegova prva EP izdanja.

Banović, koji kaže da u studiju provodi po pet, šest sati dnevno, smatra da Crna Gora danas ima ozbiljnu rejv scenu.

"Publika je mnogobrojna i izvanredna, ona DJ-evima daje veliku motivaciju. Najvažnije je da ljudi budu zadovoljni i da se ispune njihova očekivanja, u čemu DJ-evi uspijevaju. Ne bih nikoga izdvajao, jer su svi dobri u onome što rade. Samo bih pohvalio Raja Raičevića iz Positive Crew koji se dosta zalaže za rejv scenu, a postoje i druge organizacije kojima treba da se ukaže poštovanje za njihov rad", istakao je Banović.

On je otkrio da trenutno radi na albumu koji planira da objavi za neku jaču etiketu, a želja mu je i da dovede neka poznatija imena u svoju emisiju u kojoj su do sada gostovali uglavnom domaći DJ-evi.

Technose će sredinom jula objaviti EP "Four Walls" na kojem će se naći i jedan Mtechov remiks. Banović je radio remikse i za Gomua, koji je izašao u februaru ove godine, kao i Andrei Ca koji je najavljen za sredinu juna.

Bonus video: