CEREMONIJA U LAS VEGASU

Tejlor Svift dobila najviše muzičkih nagrada Bilbord

Muzičke nagrade Bilbord (Bilboard Music Awards) dodjeljuje istoimeni američki muzički časopis, koji dobitnike, za razliku od Gremija, određuje prema prodaji albuma
70 pregleda 0 komentar(a)
Tejlor Svift, Foto: Reuters
Tejlor Svift, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2015. 06:51h

Američka pop zvijezda Tejlor Svift osvojila je najviše muzičkih nagrada Bilbord, ukupno osam, među kojima za najboljeg ženskog izvođača, na ceremoniji dodjele u Las Vegasu, javile su svjetske agencije.

Pjevačica je sinoć premijerno prikazala svoj novi video klip za pjesmu "Bad Blood" sa novog albuma "1989" na kojem se pojavljuje rep muzičar Kendrik Lejmar.

Britanski pjevač Sem Smit, dobitnik nekoliko nagrada Gremi, osvojio je nagradu za najboljeg muškog izvođača i novog muzičkog umjetnika.

Smit nije bio na ceremoniji dodjele jer se oporavlja od operacije glasnih žica zbog čega je nedavno otkazao koncerte u Australiji. U video klipu emitovanom u Las Vegasu, pjevač soul muzike je zahvalio na nagradi i dodao da će se brzo oporavati i nastaviti da pjeva.

Britanski bend One Direction dobio je nagradu za najbolju grupu, manje od dva mjeseca od odlaska člana Zejna Malika iz grupe.

Muzičke nagrade Bilbord (Bilboard Music Awards) dodjeljuje istoimeni američki muzički časopis, koji dobitnike, za razliku od Gremija, određuje prema prodaji albuma.

Za nagrade Gremi je zadužen žiri kojeg čine predstavnici muzičke industrije.

Preporučujemo za Vas