Evrovizijski susret popa i opere u Beču

Končita je izvela pobjedničku pesmu sa prošogodišnje Evrovizije uz pratnju kamernog ansambla bečke Filharmonije
0 komentar(a)
Končita Vurst, Foto: Reuters
Končita Vurst, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2015. 17:11h

Povodom Pjesme Evrovizije, koja će u Beču biti organizovana iduće nedjelje pod motom “Izgradimo mostove”, danas je u bečkoj Operi održana manifestacija “Susret popa i opere”.

U programu, koji je ujedno i uvod u zvaničan dan otvaranja nedjelje Eurosonga učestvovalo je više kandidata Evrovizije i operski pjevači, a među njima su bili prošlogodišnji pobjednik Evrovizije Končita Vurst i operski pjevač Huna Dijego Florez.

Končita je izvela pobjedničku pesmu sa prošogodišnje Evrovizije uz pratnju kamernog ansambla bečke Filharmonije.

“Ovo je možda i moja najdraža varijanta pjevanja”, rekao je austrijski umjetnik poslije nastupa.

Takođe nastupili su predstavnik Irske na Pjesmi Evrovizije Moli Sterlings, Kipra Džon Karajianis, kao i Mađarske Bugi, ali i Debra Skarlet i Merland iz Norveške koji su svi ocijenili da je spoj njihove muzike i klasike posebna čar.

Predstavnica Gruzije Nina Sublati otkazala je, u posljednjem trenutku, nastup jer je “izgubila glas”; kako je objasnio voditelj, što je loš predznak za njeno učešće u prvom polufinalu u utorak.

Tenor Florez istakao je da je počeo kao pop-pjevač, tako da mu nije bilo teško da se prilagodi ovom koncertu. On je, između ostalih, sa starim latinskim pjesmama oduševio bečku publiku.

Bonus video: