"Rain Dogs" 30. maja sviraju u Nikšiću

Broj mjesta za koncert je ograničen, a cijena ulaznice je četiri eura
0 komentar(a)
Rain Dogs
Rain Dogs
Ažurirano: 14.05.2015. 15:24h

KC „Punkt“ u saradnji sa JU „Zahumlje“ u sklopu Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, 30. maja organizuje koncert tribute benda Toma Vejtsa „Rain Dogs“. Koncert benda koji će predstaviti kompozicije iz svih perioda Waitsovog stvaralaštva biće izveden u sali „Zahumlja“ sa početkom u 21 čas.

"Pored prepoznatljivog sirovog šarma burbonom zalivenih Vejtsovih kompozicija, specifičnost čini i način na koji nam ’Rain Dogs’ predstavlja svoj rad. U kabare atmosferi, odstupajući od uobičajenih pravila klupskih dešavanja, ’Dogs’-i svoje nastupe ispunjavaju energičnošću i upečatljivošću kakva se rijetko viđa“, istakli su iz KC „Punkt“.

Beogradski bend, nazvan po jednom od Vejitsovih albuma, postoji više od deceniju i nastupajući po klubovima bivše Jugoslavije „jedinstveno dobro interpretiraju“ muziku „starog barda američkih šankova i masnih viceva“ stvarajući „atmosferu koja se teško zaboravlja i rado pamti“.

„Pravo je vrijeme da se u Nikšiću priredi jedan ovakav originalan nastup i osjeti živost vlažnih kaldrma i birtija od Njujorka do Los Anđelesa koje su bile temelji za neprocjenjivo stvaralaštvo Toma Vejtsa. Ovo je jedinstvena prilka da uz omiljeno piće i boemski ambijent uživate u numerama čovjeka koji je izmijenio muzičku istoriju”, poručuju iz “Punkt”-a.

Bend, za koga kažu da je jedan od najboljih i najzanimljivijih tribut bendova na ovim prostorima, čine Nenаd Vаsić (vokаl), Aleksаndаr Stаnković (bаs gitаrа/vokаl), Nebojšа Čаvić (gitаrа/vokаl), Brаnko Stаnišić (klаvir/klаvijаture), Igor Dаmnjаnović (аlt sаksofon), Aleksаndаr Vujošević (bubnjevi/perkusije) i Nikola Krstić (klavijature/harmonika/drombulje).

Broj mjesta za koncert benda koji zavodljivim zvukom saksofona i hrapavog vokala publiku uvodi u atmosferu zadimljenog njujorškog kluba, je ograničen a cijena ulaznice je četiri eura.

Bonus video: