Knez održao prvu probu na Eurosongu: Momenat koji smo čekali

Knez će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri 21. maja
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2015. 15:05h

Nenad Knežević Knez već ima sve. Ovogodišnji predstavnik Crne Gore je jedan od najpopularnijih muzičara u svojoj zemlji. Mnoge njegove pjesme, uključujući deset studijskih albuma postale su bestseleri na Balkanu, a jedanaesti je na putu. Pa, zašto je došao na Evroviziju?

"Ovo je drugačije. Uvijek sam bio veliki obožavalac Eurosonga. Čak je i moj otac učestvovao na nacionalnom izboru", kazao je Knez danas u bekstejdžu dok je čekao svoj red na prvoj probi.

"Osjećam se odlično. Spremni smo za prvu probu i radujem joj se. Momenat koji smo čekali, konačno je došao"", dodao je Knez predstavljajući djevojke koje će ga pratiti na sceni - Kseniju (njegovu ćerku), Jelenu, Ivanu, Lenu i Dunju.

U bekstejdžu sa crnogorskom delegacijom su Marko Novaković, režiser nastupa i Boško Jakovljević dizajner kostima koje će nositi Knez i pet pratećih vokala.

"S obzirom na to da je pjesmu napisao Željko Joksiković ona ima modernih, ali i tradicionalnih, etno elemenata, pa će vizuelni dio pratiti priču pjesme. Ono što ćete vidjeti tokom izvođenja na LED podijumu i pozadini su planine, Jadransko more, ali i tradicionalne crnogorske igre", objasnio je Novaković.

"Sve zajedno ima veoma jaku emociju i energiju. Takođe bih rekao da je naš nastup izgleda elegantno i artistički, kao i prošle godine kada smo se kvalifikovali u finale".

U garderobi ekipa sajta Eurovision.tv je bacila pogled i na kostime koje će nositi Knez i djevojke.

"Tri smo boje koristili za kostime: crnu, zelenu i bež. Crna Gora je poznata po visokim planinama, zelenim poljima, a bež je boja morske pjene. Rekao bih da je to savršena kombinacija modernog i tradicionalnog, kao i sama pjesma", kazao je Jakovljević.

Tokom nastupa, Knez će nositi elegantno crno odijelo, dok će prateći vokali biti u crnom širokim pantalonama sa crnim i zelenim djelovima.

"Ali, to nije sve. Djevojke će nositi nakit crnogorske dizajnerke Katarine Zlajić", dodao je Jakovljević.

U posljednjem trenutku pred izlazak na binu u dvorani Wiener Stadthalle, Knez je odgovorio na pitanje šta "Adio" čini interesantnijom pjesmom od ostalih na takmičenju.

"Adio je ambijentalna pjesma sa nekim tipično balkanskim elementima, ne samo crnogorskim. Sve je savršeno spakovano u modernu world etno pjesmu. Takođe, moja vokalna inerpretacija koja je više povezana sa džezom i soulom, daje joj nešto unikatno i fascinantno", podvukao je Nenad Knežević Knez.

Crnogorski predstavnik nastupiće sa svojom pjesmom "Adio" u drugoj polufinalnoj večeri 21. maja.

Galerija

Bonus video: