PREMIJERA: Poslušajte Masturbeatorovu muziku od zvukova grada

"Svojim 'Zoom' rekorderom sam snimao zvukove saobraćajnog kolapsa, komšija koji renoviraju stan, slučajnih prolaznika, šoping molova, burgijanja komšija u ranim jutarnjim satima, pomjeranja slučajno nađenih objekata..."
2 komentar(a)
mstrbtr, Foto: Facebook
mstrbtr, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.05.2015. 15:01h

Premijerno na našem portalu crnogorski kompozitor Andrija Krivokapić aka Masturbeator predstavlja svoj neuobičajeni projekat, set set bass muzike sastavljene od zvukova grada pod nazivom "Podgorica: Manipulated" koji je prošlog mjeseca izveo u podgoričkom Kulturnom centru "Gavroš".

"U pitanju je konceptualni album koji sam napravio za 15 dana. Ideju sam dobio čim sam se nedavno preselio da živim u glavnom gradu.

Svojim 'Zoom' rekorderom sam snimao zvukove saobraćajnog kolapsa, komšija koji renoviraju stan, slučajnih prolaznika, šoping molova, burgijanja komšija u ranim jutarnjim satima, pomjeranja slučajno nađenih objekata i lupanja po istim, kao i zvukove cvrkutanja ptica po Gorici i graje djece ispred zgrade...

Poslije sam snimljeni materijal preslušavao i sjeckao u upotrebljive semplove, koje sam manipulacijom doveo do skroz drugog oblika, a neke sam ostavio u sirovoj formi i od toga napravio mali saundtrek grada. Apsolutno nijedan zvuk nije u tim pjesamam došao sa drugog izvora, a muzika bi se mogla opisati kao halftempo trap d'n'b electro industrial eksperiment", objasnio je Masturbeator.

Bonus video: