OTAC EJMI VAJNHAUS RAZMIŠLJA O TUŽBI

Film "Amy" razočarao porodicu preminule pjevačice

Dokumentarac “Amy” napravljen je od materijala koji je snimljen 2006, tokom perioda kada je njen singl “Rehab” postao internacionalni hit, ali i intervjua sa njenim prijateljima, saradnicima i rodbinom.
102 pregleda 1 komentar(a)
Ejmi Vajnhaus, Foto: Rojters
Ejmi Vajnhaus, Foto: Rojters
Ažurirano: 15.02.2019. 07:44h

Porodica preminule pjevačice Ejmi Vajnhaus nedavno je negativno prokomentarisala dokumentarni film, koji govori o njenom životu, tvrdeći da je “neizbalansiran” i “zavaravajući”, piše Time.

Iako su u početku producenti i autorka dobili podršku za snimanje filma od porodice Vajnhaus, rodbina pjevačice koja je svojevremeno nagrađena Gremijem sada bi željela da se “distancira od dokumentarca koji bi uskoro trebalo da bude objavljen”, što je u zvaničnom obraćanju potvrdio i portparol Vajnhausovih.

U saopštenju se konkretno govori da porodica vjeruje kako režiserka Esif Kapadija pogrešno i netačno tvrdi da porodica nije podržala Ejmi kada joj je to bilo najpotrebnije. “Film je istovremeno pogrešan i sadrži nekoliko osnovnih neistina”, tvrdi porodica u saopštenju koje je prvo objavio People magazin.

“Narator je formirao mišljenje na osnovu svjedočenja Ejminih saradnika, od kojih mnogi nisu imali dodirnih tačaka sa njoj tokom posljednjih nekoliko godina njenog života”, obrazložili su oni.

U intervjuu koji je dao za list The Sun on Sunday, otac Ejmi, Mič Vajnhaus koji ima 64 godine je dodao:

“Bilo mi je loše kada sam ga pogledao prvi put. Ejmi bi bila bijesna. Ovo nije nešto što bi ona željela”.

On je dodao da je u filmu ignorisana i krucijalna uloga koju je u životu Vajnhaus imao njen bivši suprug  Blejk Filder Sivil.

Ono što je po porodici preminule pjevačice najbitnije je to što film pravi zabunu oko stanja Ejmi i truda njene bliže rodbine, ali i medicinskih stručnjaka da joj pomognu.

Oni takođe tvrde da su autori dokumentarca netačno predstavili Miča, kao nezainteresovanog i odsutnog oca koji je je više bio  za to da je gura po svaku cijenu na scenu, nego da joj pomogne u rješavanju njenih problema. Takođe, u filmu je optužen da je u svoj džep stavio novac  dobrotvorne organizaciju za  zavisnike, koju je osnova u ime tada već preminule Ejmi.

Zbog posljedica koje je takva slika o porodici Vajnhaus izazvala, naročito narušavanje ugleda fondacije čiji je cilj prevencija zloupotrebe alkohola i narkotika kod mlađih osoba, otac pjevačice i njegovi bližnji razmatraju pokretanje tužbe protiv kreatora filma.

Sa druge strane, portparol produkcije i ekipe koja je radila na filmu, uzvratio je nešto blaže u saopštenju takođe za People magazin.

“Počeli smo projekat sa potpunom podrškom Vajnhaus porodice i pristupili smo snimanju filma sa totalnom objektivnošću. Uradili smo više od stotinu intervjua sa ljudima koji su poznavali Ejmi. Priča  filma je reflekcija onoga što smo saznali”, pojasnili su autori filma “Amy”, koji će premijerno biti prikazan na Kanskom festivalu u maju.