ZADOVOLJAN NAKON PROMO TURNEJE

Knez: Evrovizijski fanovi su oduševljeni pjesmom

„Svi su tražili kontakt, pa se nadam nastupima nakon takmičenja”
62 pregleda 7 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Bojan Stanić
Nenad Knežević Knez, Foto: Bojan Stanić
Ažurirano: 30.04.2015. 20:04h

Ovogodišnji predstavnik Crne Gore na Eurosongu, Nenad Knežević Knez u okviru promotivne kampanje posjetio je Amsterdam, London i Moskvu, i družio se sa učesnicima i fanovima ovog najvećeg muzičkog takmičenja.

“Utisci su fenomanalni. Mislim da se zahvaljujući upravo ovim evrovizijskim žurkama mnogo toga promijenilo, jer na njima učestvuju najveći favoriti. Posjećuju ih i najveći evrovizijski  fanovi , koji čak idu i na sve regionalne izbore za ovo takmičenje, odlično poznaju istorijat, a znaju čak skoro sve pjesme, godinama unazad”, ispričao je “ ”Vijestima” Knez, koji trenutno snima englesku verziju pjesme “Adio”.

Družeći se sa fanovima, Knez je saznao i šta misle o njegovoj pjesmi “Adio”.

“Nisu imali zamjerki na pjesmu, naprotiv, oduševljeni su. Željko Joksimović im je kao autor dobro poznat i obožavaju muziku koju radi jer ih asocira na Balkan, a moj glas im je džezi i smatraju da je to savršena, da ne kažem, dobitna kombinacija. Smatraju da imam dobar glas i harizmu, misle da smo ove godine sve upakovali na pravi način”, prepričava Knez utiske fanova Eurosonga.

Pored numere “Adio” sa kojom će u drugoj polufinalnoj večeri 21. maja predstavljati Crnu Goru, publika je tokom žurki u Londonu, Moskvi i Amsterdamu imala priliku da čuje i njegovu stariju pjesmu “Mia bella signorina”.

“Tom numerom nijesu bili oduševljeni samo  fanovi , već i ovogodišnji takmičari koji su me pitali zašto svoje pjesme nijesam prepjevavao na engleski. Moram da se pohvalim da sam upravo zahvaljujući promotivnoj kampanji i učešću na tim žurkama stekao dosta prijatelja, ostvario dobre kontakte i družio se sa svim izvođačima. Sve je to za mene bilo novo i prelijepo iskustvo koje ću pamtiti”, ne krije oduševljenje Knez.

Nada se da će mu kontakti koje je ostvario pomoći da i nakon Eurosonga nastupa u tim gradovima.

“Zasad nema ništa konkretno, ali svi su me pitali da im ostavim kontakt pa se nadam da će me zvati nakon takmičenja”, ističe Knez.

Posebno mu je drago, kaže, što mu se javilo puno ljudi našeg porijekla koji žive u Beču i koji mu svakodnevno pružaju podršku.

“U tom gradu imam i puno prijatelja, tako da su se ponudili da mi pomognu oko promotivne žurke u okviru Eurosonga. Ona će najvjerovatnije biti 16. maja, a trenutno tražimo adekvatan prostor za veliki broj ljudi”, otkriva Knez, koji u Beč putuje 11. maja, a prvu probu imaće u srijedu, 13. maja u 14 časova. 

Ksenija Knežević sa ocem na sceni u Beču

Knez je kazao da će nastup biti “u službi pjesme”, a da će ga na sceni pratiti Dunja Vujadinović koja ima evrovizijsko iskustvo zahvaljujući nastupu sa srpskim predstavnikom “Moje tri”, članica opere Narodnog pozorišta u Beogradu Lena Kuzmanović, profesionalni prateći vokali Ivana Vlahović i Jelena Pajić, kao i njegova kćerka  Ksenija  Knežević.

“Drago mi je što je Željko dao šansu i mojoj Kseniji. On i Marina Tucaković su je čuli kako pjeva još dok smo snimali pjesmu i oduševili se”, priča Knez. Njegova kćerka 2013. je kao članica grupe Sky's sa pjesmom “Magija” bila petoplasirana srpskom izboru za Evroviziju – Beosongu.

“Od tada joj je glas dosta sazreo i mnogo je napredovala kao pjevač. Ovo će joj biti sjajno iskustvo koje će joj dosta koristiti, a iako je najmlađa pokazala je veliku dozu profesionalnosti, na šta sam posebno ponosan”, pohvalio se Knez.

Preporučujemo za Vas