Black Sabbath: Sljedeće godine posljednji album i turneja

“Svi živimo u različitim državama i neki od nas žele da rade, a neki ne. Ali ćemo svi zajedno odraditi još jednu turneju”, rekao je on, vjerovatno misleći na bubnjara Bila Vorda, koji je izbačen sa posljednje turneje i snimanja albuma benda, zvanično zbog zdravstvenih problema
0 komentar(a)
ozi ozborn, Foto: Beta
ozi ozborn, Foto: Beta
Ažurirano: 30.04.2015. 18:33h

Legendarni engleski metal bend Black Sabbath 2016. će otići posljednji put na turneju i objaviti finalni album, obećao je frontmen Ozi Ozborn.

“Plan je da sljedeće godine odradimo posljednju turneju i album. Nemam namjeru da stanem. Moja žene troši sve moje pare, tako da ne mogu”, izjavio je pjevač na pres konferenciji povodom Monsters of Rock festivala u Brazilu, a prenosi “Guardian”.

“Svi živimo u različitim državama i neki od nas žele da rade, a neki ne. Ali ćemo svi zajedno odraditi još jednu turneju”, rekao je on, vjerovatno misleći na bubnjara Bila Vorda, koji je izbačen sa posljednje turneje i snimanja albuma benda, zvanično zbog zdravstvenih problema.

Ovo je razbjesnilo bubnjara koji je u aprilu osuo paljbu po Ozbornu na Fejsbuku, kazavši da je bio spreman za svirke i snimanje, te da nikada ne bi iznevjerio fanove benda.

“Žao mi je, ali ne mogu da te volim, Oz. Ljubav prema tebi sam zaključao negdje duboko u srcu još 2012. kada si počeo da pričaš svašta. Teško je voljeti nekoga ko misli da priča istinu kada izmišlja laži, daje elističke komentare i bezobrazne izjave”, napisao je Vord tada.

Bonus video: