STIŽU U SRBIJU

Guano Apes na Gitarijadi u Zaječaru

Oni će nastupiti na Rock stage-u 31. jula, a "Offline" im je peti studijski album i objavljen je u maju prošle godine
1 komentar(a)
Guano Apes, Foto: Screenshot (YouTube)
Guano Apes, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.02.2019. 08:17h

Na ovogodišnjoj 49. Gitarijadi, koja će se održati od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru, nastupiće čuveni bend "Guano Apes" koji će koncert održati u sklopu turneje na kojoj promovišu novi album "Offline".

Oni će nastupiti na Rock stage-u 31. jula, a "Offline" im je peti studijski album i objavljen je u maju prošle godine.

Pjevačica Sandra Nasić još ranije je izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma.

Deset numera zauzelo je mjesto na albumu, a najavni singl bila je pjesma "Close To The Sun".

"Guano Apes" su formirani 1994. godine, a uspon benda je započeo dvije godine nakon osnivanja kada su sa pjesmom "Open Your Eyes" pobijedili na takmičenju bendova "Local Heroes" koje je organizovala njemačka TV stanica VIVA.

Uz aktuelni album objavili su još četiri studijska: "Proud Like a God" (1997), "Don''t Give Me Names" (2000), "Walking on a Thin Line" (2003) i "Bel Air" (2011).

Therapy, Gibonni, Kerber, Dubioza Kolektiv, Galija, Laibach, sada i Guano Apes, kao i niz drugih imena koja će tek biti otkrivena više su nego dovoljan razlog da ljubitelji rokenrol muzike dođu na Gitarijadu, navode organizatori.