Šarl Aznavur izdaje novi album u 91. godini

Aznavur je novinarima rekao da je tajna njegove izuzetne vitalnosti pisanje i pjevanje
0 komentar(a)
Šarl Aznavur, Foto: Shutterstock
Šarl Aznavur, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.04.2015. 09:45h

Francuski šansonjer, 90-godišnji Šarl Aznavur će četvrtog maja izdati novi, 46. po redu album, prenijeli su francuski mediji.

Aznavur je novinarima rekao da je tajna njegove izuzetne vitalnosti pisanje i pjevanje.

"Ako prestanem da pišem i pjevam, umirem, bar umirem od dosade", rekao je šansonjer koji će svoj novi album "Encore" predstaviti na koncertima u Parizu od 15. do 27. septembra.

"Želio sam da u novom albumu više istražujem jezik. Kad pričamo o ljubavi, neki pjevaju o proljeću ili suncu. Baš me briga za proljeće i sunce, ja ne volim da skrećem pažnju na zadatu temu već da zaista pjevam o ljubavi dvoje ljudi.", rekao je Aznavur,

Aznavur, jermenskog porekla i veoma angažavan u borbi za priznavanje genocidnog karaktera masakra nad Jermenima za vreme Otomanskog carstva 1915. godine, od 2008. godine je ambasador UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) za Jermeniju.

Aznavurovo pravo ime je Šanur Vahinag Aznavurijan. Rođen je u Parizu 22. maja 1924. godine. Poznat je po jedinstvenom tenoru koji s lakoćom postiže najdublje i najviše tonove, kao i po melanholičnoj boji glasa.

Glumio je u više od 60 filmova, komponovao je 1.000 pesama, uključujući 150 na engleskom, 100 na italijanskom, 70 na španskom i 50 na njemačkom jeziku. Prodao je više od 100 miliona nosača zvuka.

Bonus video: