Beatz & Rhymes u petak sviraju u Podgorici: Uvijek volimo da izvedemo nešto svježe

Sastav “Beatz Rhymes” nedavno je prvi nastup imao i u Nikšiću
204 pregleda 0 komentar(a)
Beatz & Rhymes, Foto: Privatna arhiva
Beatz & Rhymes, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.09.2018. 15:21h

Podgorički trip hop sastav “Beatz & Rhymes”, koji čine Bojan Đuković, Milenko Subotić - Braco i Ivan Jokanović, održaće svirku u Klubu Boćara u petak, 28. septembra sa početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Kako u razgovoru za “Vijesti”, kaže Đuković, nakon nekoliko svirki po crnogorskim gradovima, ovo će biti oproštaj od ljetnje koncertne sezone.

“Tako se i mi osjećamo, da je kraj ljeta... Drago nam je što ćemo imati priliku da sviramo tamo”, kaže muzičar, koji ističe da je klub Boćara idealna lokacija za podgoričku svirku, s obzirom na to da je u pitanju lokal koji podržava domaću muzičku scenu.

“Simbolično je, jer do sada nismo nastupali tamo, u tom ambijentu, a to je bila moja velika želja, jer je najljepše mjesto u Podgorici gdje se može svirati”, priznaje on, a zatim otkriva repertoar koji je sa Subotićem i Jokanovićem, pripremio za tu priliku.

“Pripremili smo dosta pjesama koje nismo do sada izvodili, sa ovog posljednjeg, trećeg albuma (Getting Bigger), iako je kratak sa pet pjesama, pošto osim na samoj promociji kada smo svirali u akustičnoj varijanti, nismo izvodili te numere. Imamo i neke nove teme koje ćemo odsvirati.

Pored starog materijala imaćemo oko 30 odsto novog na svirci i plus nekoliko tema koje nismo još ni objavili, jer su u demo fazi”, obećava on i dodaje da je za ovaj trio karakteristična spontanost.

“Uvijek volimo da izvedemo nešto svježe, da bi i nama bilo interesantno”, uz osmijeh priznaje Đuković, koji je osim za bas gitaru, zadužen i za komponovanje pjesama, pa se može reći i da je glavni krivac što su, nakon posljednjeg EP-ja objavljenog krajem juna, već objavili i sing “Svaki tren” za koju su udružili snage sa Katarinom Cvijović.

“Nemam pauza i inače se bavim muzikom, jer predajem Muzičkoj školi. Sve što mi ulazi strane, ulazi u muziku i mnogo volim kada stvaram nove pjesme. Ne radim to na silu. Sada smo se dogovorili i da malo odmorimo od albuma, jer rad na njemu uzima dosta vremena i energije, pa ćemo izdavati pjesmu po pjesmu”, pojašnjava on.

“Imamo i jednu novu pjesmu koju ćemo izvesti na svirci, a koja još nije objavljena i biće u reggae stilu i koja baš obećava, pa smo mislili da za nju uradimo i neku profesionalniju produkciju od ovih koje smo do sada radili”, odgovara on, a zatim nagovještava da bi upravo ta pjesma mogla biti i ekranizovana, a objašnjava i zašto “Svaki tren” nije dobila spot iako je i o tome razmišljao.

“Obično kada sarađujemo sa drugim muzičarima, teže je organizovati se za snimanje spota. Imao sam ideju za snimanje spota za tu pjesmu, ali vrlo je teško bilo organizovati se. Vjerovatno ćemo snimiti spot za novu pjesmu, jer mislimo da ona ima energiju koja bi nas mogla probiti i van Crne Gore”, smatra Đuković.

Sastav “Beatz & Rhymes” nedavno je prvi nastup imao i u Nikšiću, a kako kaže sagovornik “Vijesti” upravo taj bi izdvojio kao najbolji iz ove sezone.

“Nama je najbitnije da imamo dobro ozvučenje i da se dobro čuje, ali i naravno da dođe što više ljudi”, istakao je on, a zatim otkrio da će publika u Podgorici možda dobiti nešto bogatiji nastup.

“Možda ćemo kao goste imati pjevačice koje su učestvovale na snimanju pjesama i možda još neke goste na instrumentima, ali ne smijemo da obećamo da će to biti sto odsto”, poručio je on.

Bonus video: