Pol van Dik u Kotoru 13. jula

Protivnik ratova u Avganistanu i Iraku, muziku je nazvao svojim “diplomatskim oruđem”
0 komentar(a)
Pol fan Dik, Foto: NEPALIREPORTER.COM
Pol fan Dik, Foto: NEPALIREPORTER.COM
Ažurirano: 28.04.2015. 05:46h

Legendarni njemački DJ i producent Pol van Dik, jedan od pionira evropske elektronske scene, gostovaće u kotorskoj diskoteci "Maximus" 13. jula.

Biće to prvi, dugo iščekivani nastup u Crnoj Gori kultnog tvorca brojnih klupskih hitova i saradnika velikih zvijezda kao što su “Depeche Mode”, Madona, “U2”, Džastin Timberlejk...

Jedan od najpopularnijih DJ-eva na svijetu dolazi sa istočne strane Berlinskog zida gdje je kao dijete slušao zabranjene radio stanice sa Zapada. Prvi nastup bilježi 1991. u kultnom berlinskom noćnom klubu “Tresor”, a par godina kasnije učvršćuje položaj pionira trance muzike i postaje veoma popularan u Velikoj Britaniji, a zatim i širom svijeta, najviše zahvaljujući hit singlu "For an Angel" i remiksu pjesme "Love Stimulation".

"The DJ List" ga je ove godine smjestio na četvrto mjesto najtraženijih DJ-eva na svijetu. Iza sebe ima sedam studijskih izdanja, a aktuelno "The Politics of Dancing 3" će upravo promovisati u Kotoru. Iako operiše uglavnom u okviru trance žanra, njemački producent svoju muziku opisuje jednostavno kao elektronsku.

Van Dik je 2006. dobio orden časti grada Berlina, a od 2001. se bavi politikom, odakle i potiče naziv njegovog aktuelnog albuma. On je poznati protivnik ratova u Iraku i Avganistanu, a elektronsku muziku svojevremeno je nazvao "političkim i diplomatskim oruđem". Učestvovao je u brojnim kampanjama za borbu protiv gladi u svijetu.

Njemački DJ je prvi koji je dobio Gremi nominaciju za najbolji dance album 2003, a 2005. i 2006. je imenovan za najboljeg DJ-a na svijetu, što je malo kome od njegovih kolega pošlo za rukom. Poznato je da je do 2008. prodao preko tri miliona albuma.

Ovim nastupom diskoteka "Maximus" proslaviće svoj rođendan.

Karte za njegov nastup mogu se nabaviti po promotivnoj cijeni od sedam eura, koja će trajati do isteka zaliha. Nakon toga, organizatori će saopštiti za koliko će se cijena ulaznice povećati. Karte se mogu kupiti u kotorskoj pivnici "As" i preko prodajne mreže gigstix.me.

Prvi maj u znaku maršala

Kotorska diskoteka i Drugačija radio stanica organizovaće 1. majsku žurku, koja će prema saopštenju organizatora biti u bojama Titovih pionira, komunizma i samog maršala.

Posjetioce u petak veče očekuje "sinteza modernih i tradicionalnih muzičkih struja i pažljivo odabran program". Početak žurke je zakazan za 21 sat, cijena ulaznice će do ponoći koštati tri, a nakon toga pet eura.

Bonus video: