Stray Dogg u Podgorici 24. i 25. aprila: Jedva čekamo!

Stray Dogg je probio led prošle godine na SeaRocku, a frontmen benda je ovaj koncert opisao kao jedan od najboljih u karijeri
1 komentar(a)
Stray Dogg, Foto: Straydogg.bandcamp.com
Stray Dogg, Foto: Straydogg.bandcamp.com
Ažurirano: 10.04.2015. 14:46h

Srpski amerikana sastav Stray Dogg imaće prve koncerte u Podgorici 24. i 25. aprila u Kulturnom centru "Gavroš". Plan je bio da beogradski sastav nastupi jedno veče, ali je zbog velikog interesovanja zakazana i druga svirka. Početak svirki zakazan je za 21 sat, ulaz košta pet eura, a karte se mogu rezervisati na mejl gavrochecenter@gmail.com.

"Dosta očekujemo od ovog koncerta, naročito nakon svirke u Kotoru prošlog ljeta koja je bila super. Pošto ćemo svirati dvije noći zbog velikog interesovanja, moja očekivanja su i premašena. U Crnoj Gori smo baš pronašli publiku i to me raduje. Jedva čekamo da dođemo i sviramo", kazao je za "Vijesti" Dušan Strajnić, frontmen mladog sastava koji je kratkom periodu postao vrlo popularan u Srbiji i okruženju. Strajnić je najavio da će podgorička publika čuti poznate pjesme sa njihova dva albuma, obrade koje bend voli da izvodi, ali i pet-šest pjesama sa izdanja koje je u pripremi.

Što se tiče nastupa u Crnoj Gori, Stray Dogg je probio led prošle godine na SeaRocku, a frontmen benda je ovaj koncert opisao kao jedan od najboljih u karijeri.

"Bilo je mnogo ljudi, što je uvijek lijepo, ali nije samo u tome stvar, već su pjevali gotovo sve pjesme, atmosfera je bila nevjerovatna", naveo je on.

Bend, prema riječima Strajnića, uveliko radi na novom albumu, nasljedniku vrlo uspješnog "Fire's Never Wrong" iz 2012.

"Imaćemo devet pjesama na albumu. Snimićemo ga sad na ljeto, a izdati na jesen. Najveća razlika je u tome što ćemo na svim pjesmama imati ritam sekciju. Ustalili smo ekipu, već dvije godine sviramo u istom sastavu. To je razlika u zvučnom smislu, a pjesme su logičan korak dalje. Čini mi se da se mijenjamo, da idemo u nekom smjeru, ali najbolje da to album sam pokaže i da publika ocijeni", smatra Strajnić.

Na pitanje koliko uspjeh dosadašnjih izdanja predstavlja teret u daljem radu, Strajnić kaže da se bend iz amaterizma morao okrenuti potpunom profesionalizmu, prije svega u produkcijskom smislu.

"Međutim, ne dozvoljavam da to utiče na mene. Pravim pjesme na isti način kao što sam ih i uvijek pravio. Imam bend za koji sam odlučio da ga čine prijatelji, a ne neki tezgaroši. Mnogo mi je ljepše da kroz druženje dolazimo do pravih rješenja na taj način što oni mnogo bolje osjećaju tu muziku koju donosim na probe. Tako da sa te strane ne dozvoljavamo da taj pritisak utiče na stvaranje", ističe on.

Uhvatili smo talas, plivamo uz njega

Pjesme i albumi Stray Dogga našli su se na vrhu mnogih relevantnih top- lista, a Strajnić kaže da je uspjeh došao brže nego što je očekivao.

"Ali sa druge strane to se možda i moglo očekivati, jer je u pitanju zvuk koji je sada prilično popularan, ne samo kod nas, već na svjetskom nivou. Kao da se sve vraća tom mekšem rok zvuku. Nas je to zadesilo dosta brzo i mi hvatamo taj talas , plivamo uz njega, pa ćemo da vidimo kako će to da ide dalje", priča on.

Bonus video: