Jovan Aleksić na festivalu u Somboru pjeva i vodi program

Aleksić dodaje da ga raduje što će se naći u ulozi voditelja i tvrdi da tremu nema, jer se kao izvođač navikao na scenu
122 pregleda 6 komentar(a)
Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.04.2015. 05:30h

Mladi Podgoričanin Jovan Aleksić, koji je široj javnosti poznat po učešću u pjevačkom takmičenju “Pinkove zvezdice”, ali i brojnim osvojenim nagradama na dječijim manifestacijama, 18. aprila će se naći i u ulozi voditelja na festivalu u Somboru.

U razgovoru za “Vijesti” Aleksić je otkrio da će, na šestom međumarodnom dječijem festivalu Šareni vokali, na kojem je prošle godine osvojio gran pri, ovog puta nastupiti u revijalnom dijelu, ali i voditi program.

“Osim pobjedničke pjesme 'Smeđa kika' sa kojom sam osvojio prošlogodišnji gran pri i sa kojom ću otvoriti festival u somborskom Narodnom pozorištu, kao nagradu od produkcije festivala dobio sam i kompoziciju pod nazivom 'Proljeće' sa kojim ću zatvoriti manifestaciju”, ispričao je on “Vijestima”.

Aleksić dodaje da ga raduje što će se naći u ulozi voditelja i tvrdi da tremu nema, jer se kao izvođač navikao na scenu.

“Imam samo onu pozitivnu tremu. Nastupi na mnogobrojnim festivalima, učešće na 'Zvezdicama', kao i školska takmičenja u recitovanju zamijenila su tremu u nešto pozitivno i lijepo...”, odgovorio je on, a zatim otkrio i ko će mu pomoći da se pripremi za festival.

“Oko spremanja će mi pomoći glumci Narodnog pozorišta u Somboru Željko Veseljko i Tandža Narandža, koji su bili voditelji festivala i prošle godine”, kaže Jovan.

On je istakao da će na festivalu “Šareni vokali”, ove godine biti dosta njegovih vršnjaka iz Crne Gore, za koje navija.

“Raduje me što će na festivalu biti i moji drugari iz Crne Gore, kao i prošle godine imaćemo više predstavnika iz naše domovine... Nadam se da će biti uspješni kao i mi. U najboljem svjetlu su se tada pokazali moji drugari Katarina Ćeranić koja je osvojila prvu, a Milutin Radulović drugu nagradu za interpretaciju u drugoj uzrasnoj kategoriji. Navijam za sve njih i držim im palčeve...”, priča Aleksić.

Na pitanje da li planira učešće na drugim festivalima, Jovan je odgovorio:

“Imam dosta poziva za učešće na dječijim festivalima u inostranstvu. Pozivi su iz Slovenije, Bugarske, Malte, Jermenije... Najbliži sam odlasku u Sloveniju u julu mjesecu”.

Jovan Aleksić se trenutno takmiči u emisiji Pinkove zvezdice u kojoj iz nedjelje u nedjelju bilježi uspjehe, a očekuje ga nastup u sedmom krugu tog šoua.

Bonus video: