Masturbeator podgoričkoj publici predstavio "zvukove grada"

Masa je njegov govor praktično prekinula ovacijama, a Masturbeator je istakao da je u pitanju jedinstven događaj, jer će se nakon ovoga vratiti "normalnim" setovima
2 komentar(a)
Dj Masturbeator, Foto: Dejan Racković
Dj Masturbeator, Foto: Dejan Racković
Ažurirano: 10.04.2015. 05:36h

Za crnogorske prilike neuobičajen eksperiment Masturbeatora je prošao uspješno - producent iz Bara sinoć je pred oko stotinu prisutnih u podgoričkom Kulturnom centru "Gavroš" premijerno predstavio svoj set stoprocentno sastavljen od zvukova grada.

Prije nastupa on se obratio publici objasnivši kako je nastao ovaj set, da bi zatim pozvao okupljene da zaborave na konvencionalne muzičke forme i u narednih sat vremena uživaju u zvukovima grada.

Masa je njegov govor praktično prekinula ovacijama, a Masturbeator je istakao da je u pitanju jedinstven događaj, jer će se nakon ovoga vratiti "normalnim" setovima.

Jednočasovni set "intergalaktičkog halftempo trep d'n'b industrijala", kako ga je nazvao sam autor, nije se mnogo razlikovao od onoga što je publika do sad mogla da čuje od talentovanog Baranina. Njegova muzika nije zvučala drugačije od bilo kakve elektronske muzike prethodno pomenutih žanrova, pa je bilo teško iz seta zaključiti koji je zvuk odakle uzet.

Dok se kretao od klaustrofobičnih, noize elemenata do klasičnih industrijal ritmova, obučen u crnu majicu etikete čiji je član "Underground Alliance", a koja promoviše regionalne autore avangardnog elektronskog zvuka, Masturbeator je vidno uživao, sa osmijehom na licu, plešući za miks pultom.

U publici ipak nije vladala toliko "parti" atmosfera i pored toga što dobar dio seta nije bio toliko ekstreman da se uz njega ne može plesati, pa je trebalo vremena dok dođe do prvih, stidljivih pokreta. Kako je vrijeme odmicalo, tako je i dio publike bivao opušteniji, cupkajući uz ritmove barskog producenta, a kraj nastupa dočekan je oduševljenjem i ovacijama.

Bonus video: