Dječaci objavili novi singl: Pjesma za Zondovo nerođeno dijete

Uz Zonda, Dječake čine i Ivo Sivo i Vojko Vrućina, a ranije je najavljeno da će se njihov novi album u prodaji naći 15. maja
132 pregleda 0 komentar(a)
Dječaci, Foto: Facebook.com
Dječaci, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 21.03.2015. 14:25h

Popularni hrvatski rep trio Dječaci objavio je novi singl “Maslačak” koji se može poslušati na YouTube servisu.

U pitanju je pjesma koja najavljuje još neimenovani predstojeći album splitskog sastava, nasljednika veoma uspješne “Istine” iz 2011.

“Ovu pjesmu posvećujem prvo svom još nerođenom djetetu, a zatim i svima koji traže svoju sreću i ispunjenje životnog sna na ostatku ove sve manje planete. Svijet je još uvijek lijep, čeka te, poleti”, izjavio je Zondo koji potipsuje tekst, muziku i produkciju.

Njemu su se na snimanju pjesme pridružili Saša iz TBF-a koji je svirao harmoniku, violinstkinje Svjetlana Mandić i Marica Vilibić, Damira Bašić na violi i Marija Kacić na violončelu.

Uz Zonda, Dječake čine i Ivo Sivo i Vojko Vrućina, a ranije je najavljeno da će se njihov novi album u prodaji naći 15. maja, dan prije njihovog velikog promotivnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici.

Novo izdanje izaći će pod etiketom Kroacija rekordsa, a prethodno je najavljeno singlovima “Bile starke”, “Struja” i “Funta”. Biće to treće studijsko izdanje Dječaka, nakon već pomenute “Istine” i “Drame” koja je 2009. osvojila Index i Zlatnu Kooglu za album godine.

Bonus video: