"Knez ima moćan, zadivljujuć glas, a Željkova muzika je remek-djelo"

“Od starta smo dali sve od sebe da to zvuči najbolje, i mislim da ovi komentari i reakcije samo potvrđuju da smo uradili dobar posao”
52 pregleda 31 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Luka Zeković
Nenad Knežević Knez, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.03.2015. 06:52h

Pjesma "Adio", kojom će Nenad Knežević Knez na Eurosongu u Beču predstavljati Crnu Goru, juče se neplanirano pojavila na Internetu. Prvi komentari na oficijelnom sajtu takmičenja (eurovision.tv) su pozitivni, a reakcijama je zadovoljan i Knez.

“Od starta smo dali sve od sebe da to zvuči najbolje, i mislim da ovi komentari i reakcije samo potvrđuju da smo uradili dobar posao”, siguran je Knez.

"Adio" je komponovao evrovizijski veteran Željko Joksimović, dok su tekst napisali Marina Tucaković i Dejan Ivanović. Zvanična prezentacija pjesme zakazana je za 21. mart u direktnom prenosu na RTCG, a o tome kako je uprkos tome dospjela na Internet, Knez je kazao:

“Spot je trebalo da bude gotov, ali zbog mojih i Željkovih obaveza nijesmo ga završili do predviđenog roka, pa su nam dali vremena do 18. marta. Kako bi se pjesma našla na zvaničnom evrovizijskom CD-u, morali smo da je predamo, okačili smo je na Soundcloud i odmah su je fanovi Evrovizije otkrili i postavili na Youtube. Za samo nekoliko sati pjesma je stavljena na više od 40 kanala, ali će Youtube na zvaničan dopis morati sve da ih skine”.

On je siguran da to što je numera puštena prije zvanične prezentacije neće puno štetiti njenoj promociji, a smatra i da kompozicija ima etno motive karakteristične za Crnu Goru. Knez će numeru “Adio” pjevati u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga, 21. maja.

Evrovizijski fanovi oduševljeni

Na zvaničnoj stranici Evrovizije Knezova pjesma je naišla na više nego pozitivne reakcije. Većina slušalaca opisuje je kao savršenu, a mnogi hvale izbor Joksimovića kao autora. Pozitivne komentare pokupio je i Knezov glas, a neki smatraju da bi "Adio" mogla i da pobijedi na Eurosongu.

"Svaka pjesma koju je radio Željko za Evroviziju je perfektna. Želim puno sreće Crnoj Gori", napisao je Dani Mimran.

"Uz Rumuniju Crna Gora je moj favorit. Knez ima moćan, zadivljujuć glas, a muzika Željka Joksimovića je remek-djelo. Poljska će vam dati 12 poena", komentar je slušaoca pod pseudonimom Robiw2.

"Slušam je iznova i iznova već satima, opčinjujuća je. Crna Gora uvijek ima posebne pjesme, ali je često publika i žiri zaobiđu", napisao je Jacksion, dok je Malte Abapinavi dodala da je "Adio" pjesma koju je čekala, nakon 39 preslušanih. Denis Omerspahić napisao je jedan od rijetkih negativnih komentara, kazavši da pjesma nije na nivou ranijih Joksimovićevih.

Bonus video: