Mlada Nikšićanka priprema album: Prva pjesma majci na dar

Dvanaestogodišnja Hajdana nije se prijavljivala na muzička takmičenja jer je, kako je kazala, željela da bude samostalna
218 pregleda 0 komentar(a)
Hajdana Glušica, Foto: Privatna arhiva
Hajdana Glušica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.03.2015. 16:21h

Dvanaestogodišnja Nikšićanka Hajdana Glušica završila je snimanje prve pjesme „Rijeka ljubavi“, a do kraja godine izaći će i album.

„Želja mi je bila da moja prva pjesma bude posvećena majci. Sada dolazi i 8.mart tako da je pjesma moj poklon njoj za Dan žena“, kazala je za „Vijesti“ Hajdana.

Pjevanjem se bavi od četvrte godine kada je postala član KKC „Akord“ iz Nikšića.

„U 'Akordu' sam četiri godine bila solista, da bih zatim dvije godine išla kod nastavnice Tijane Blečić, koja me uputila u svijet muzike i dosta mi pomogla. Sada sam kod nastavnice Svetlane Raičković“, kazala je Hajdana.

Upravo je Svetlana Raičković „glavni krivac“ što snima album.

„Hajdana je nastavak moje priče koja traje dvadesetak godina kroz rad sa talentima, naročito onima koji žele da se ozbiljno bave kvalitetnom muzikom. Ona ima veliku želju da nauči tajne zanata koju sam uzela kao osnovu, pored potencijala u vokalu i muziciranju. Jednostavno, zna već sada da prihvati i doživi kompoziciju pa me je osvojila upravo interpretacijom i načinom kako donosi ono što ja pišem”, kazala je Raičevićeva koja potpisuje muziku i tekst kompozicije “Rijeka ljubavi”, dok se za aranžman pobrinuo njen dugogodišnji saradnik Miha Radonjić. Na CD-u će raditi i aranžer Igor Perović i producent Miroslav Sarić.

Hajdana se nije prijavljivala na muzička takmičenja, kako je kazala, jer je željela da bude samostalna, a i uvjerena je da će drugi u njoj prepoznati talenat.

„Pohađam i muzičku školu, odsjek harmonika, ali sviram i klavir koji mi više odgovara. Nemam muzičkih uzora, a volim da pjevam pjesme Jelene Tomašević“, kazala je šarmantna Hajdana.

Njena majka Slađana priznala je da je dva dana plakala kada je saznala da joj je kćerka posvetila pjesmu. Iako je ponosna na svoju mezimicu, tu je i strah, jer nije sigurna da li je 12 godina dovoljno za početak karijere.

“Odveli smo je kod Svetlane da bi se uvjerili da li je zaista talentovana i ako jeste da joj pomognemo u tome. Već poslije drugog časa, Svetlana nam je kazala da je Hajdana spremna da ima svoj album.

Podsvjesno sam znala da ona dobro pjeva, ali strah je nadvladao ponos. Bojim se da nije prerano”, kazala je Hajdanina majka.

Hajdana je obećala da će narednu pjesmu posvetiti ocu. I, kako je kazala, tu će se zaustaviti sa posvetama.

Bonus video: