Promocija "Ritmica" 13. marta

Sljedeće sedmice, pored albuma, ovaj gitarski duo će promovisati i spot za kompoziciju „Livada”, koji je snimljen prošle godine
0 komentar(a)
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.03.2015. 15:00h

Gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević promovisaće u KIC-u Budo Tomović dugonajavljivani album “Ritmico”. Na koncertu 13. marta u Velikoj sali, sa Nikčevićem i Bulatovićem binu će dijeliti bubnjar Dragoljub Đuričić, kontrabasista Slaven Turusković, flautista Boris Nikčević i violinista Vili Ferdinandi.

"Svi oni su svirali na albumu. Iako je bio još muzičara koji su gostovali na projektu Ritmico, zbog finansija nijesmo uspjeli sve da ih dovedemo”, ispričao je “Vijestima” Nikčević.

Na albumu je 18 kompozicija, a sve će biti odsvirane na predstojećem koncertu.

"Album će biti objavljen sljedeće nedjelje pod etiketom RTCG, a pored novih kompozicija na njemu će biti i nekoliko starih kao bonus”, otkrio je Nikčević.

Sljedeće sedmice ovaj duo će promovisati i spot za numeru “Livada” koji je snimljen prošle godine. Na dosadašnjim koncertima izvodili su kompozicije sa Ritmica, ali Nikčević nije znao da odgovori na koju od njih publika najbolje reaguje.

"Nekako smo ih po malo ubacivali na repertoar, a na ovom koncertu prvi put ćemo odsvirati svih 18, pa će nam nastup 13. marta biti i svojesvrsni test da vidimo koje se publici više sviđaju”, kaže on.

Čekajući objavljivanje “Ritmica” Darko i Srđan nijesu sjedjeli skrštenih ruku, pa su za to vrijeme nastale kompozicije koje će se naći na nekom od narednih projekata.

"Ja sam završio šest kompozicija, a Srđan piše još četiri. Vidjećemo šta ćemo sa njima, ali je bitno da stvaramo i da nijesmo stali. Imamo potrebu da se izrazimo i da spriječimo da nam ideja zaspi, a one sigurno neće ostati neobjavljene”, obećava Nikčević.

Bonus video: