Future Imposter objavio novi EP

Podgorički DJ i producent Future Imposter objavio jedan EP, a uskoro će i drugi. U pripremi je i album
54 pregleda 0 komentar(a)
Velibor Miranović, Future Imposter, Foto: Privatna arhiva
Velibor Miranović, Future Imposter, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.10.2018. 07:15h

Podgorički DJ i producent Velibor Miranović, koji nastupa pod pseudonimom Future Imposter, objavio je novi EP “Mosaic” za inostranu etiketu Healed Wounds. Naslovna traka može se čuti i na YouTube servisu, dok je izdanje na kojem su se našle još dvije numere dostupno u onlajn prodavnicama poput Beatporta, po cijeni od 7,47 dolara. Na Beatportu se ovaj EP već našao na drugom mjestu “Featured” (Izdvajamo) sekcije za hard–tehno žanr kojem pripada.

“Izdanje je inspirisano načinom života koji živimo. Živimo u vremenu u kojem se sve prebrzo dešava, čak i u malim mjestima i gradovima, pa od velike brzine ne vidimo stvarnu sliku, već nekakav mozaik. U nekom trenutku shvatimo da nemamo jasnu sliku zbog krivina kojim jurimo, a koje su nam nametnuli posao, tehnologija, industrija i politika. Od brzine i krivina počinje da nam se vrti u glavi, a zatim upadamo u hipnozu i nastavljamo trku ili smanjimo brzinu i ništa nam ne izmiče”, ispričao je Miranović za “Vijesti”.

On je objasnio da novi EP karakteriše tvrd zvuk, brz ritam i hipnotišuća atmosfera, što je i karakteristično za Miranovićev rad. Slično se može očekivati i od njegovog sljedećeg EP-a koji će već u ponedjeljak 8. oktobra izaći na etiketi O. V. N. I. i takođe sadržati tri trake.

“Razlika između izdanja je u kompleksnosti i težini traka. Naime, ove trake će nositi zvuke koji su manje kompleksni i više poznati čulu sluha, pa kroz prepoznatljive zvuke slušaoce vode u vožnju sa jedinstvenim i mračnim pečatom... Trudim se da taj zvuk bude takav, ali na poseban način, specifičan meni, i mislim da uspijevam u tome i da sam formirao svoj pečat. Zato iskreno hvala svima koji me slušaju i prate”, dodao je podgorički DJ.

On je otkrio i da trenutno nema u planu nastupe jer je potpuno posvećen studijskom radu na svom albumu koji će sadržati dvadesetak traka.

Bonus video: