Natali Dizdar: Australija je genijalna zemlja, sve je prostrano

Posebno je, slično, ali drugačije. Lijepo je otići u ljeto, dok je kod nas zima. Ono što me posebno oduševljava je priroda
99 pregleda 0 komentar(a)
Natali Dizdar (Novina)
Natali Dizdar (Novina)
Ažurirano: 01.03.2015. 19:36h

Hrvatska pjevačica Natali Dizdar trenutno boravi u Australiji. Za posjetu “zemlji kengura”, kako kaže nije imala poseban povod.

“Dugogodišnja želja mi je bila da posjetim Australiju. Imam njihov pasoš odavno, a do sada nikad nijesam posjetila tu zemlju. Zato sam odlučila da otputujem i upoznam Australiju, kupila sam kartu, spakovala stvari i otišla”, priča za “Vijesti” Dizdar.

Australijski pasoš ima zahvaljujući mami, koja je jedno vrijeme živjela u toj zemlji.

“Mama je, kao mlada živjela u Australiji. Kako je imala državljanstvo prenijela je na brata i mene, tako da mi pasoše te zemlje imamo od rođenja. Moram priznati da mi australijski pasoš puno olakšava putovanja jer ne moram, poput ostalih Hrvata da tražim vizu ni za jednu zemlju. Dovoljno je da poželim da posjetim neku destinaciju i kupim kartu”, ističe Dizdar.

U Australiji su je, kako kaže posebno fascinirali ljudi, plaže, hrana i multikultura, pa s toga svima savjetuje da posjete tu zemlju.

“Posebno je, slično, ali drugačije. Lijepo je otići u ljeto, dok je kod nas zima. Ono što me posebno oduševljava je njihova priroda. Genijalna je i tako je sve prostrano”, priča svoje utiske Dizdar.

Promovisala je spot koji potpisuje njen mlađi brat Filip

Na putu je uspjela da spoji “lijepo i korisno”, pa je posjetu Australiji iskoristila i za nekoliko nastupa.

“Nastupila sam odličnim muzičarima koji su inače bili na turneji sa grupom INXS, tako da je bilo zaista fantastično iskustvo. Svirali smo pred Australijancima i reakcije su bile super. Čak smo pozvani da nastupimo i na jednom festivalu, kao i na još nekoliko mjesta, međutim, ja se moram vratiti u Hrvatsku, tako da se nadam da ću sljedeći put sve bolje isplanirati” obećava Dizdar.

Bilo da putuje radno ili ne, Natali tvrdi da uvijek stigne da posjeti sve ono što je zanima.

“Moram priznati da ovo putovanje nisam previše doživjela kao odmor, jer sam otišla u trenutku kad mi je nova pjesma izašla i trebalo se dosta toga odrađivati. Naruku mi ne ide ni vremenska razlika od deset sati, zato mi je sve malo naopako. Zbog posla se trudim da budem onlajn kad god mogu, kako bih završila sve ono što se od mene očekuje”, požalila se ona.

“Nadam se da ću u naredne dvije godine posjetiti Južnu Ameriku. Ako bih morala da biram koje bi to prve zemlje tog kontinenta bile, onda su to definitivno Čile, Brazil i Ekvador. Bez obzira što volim da putujem i što sam posjetila mnoge interesantne destinacije, do sada nisam nikad bila u Južnoj Americi. Takođe su mi interesantne sve zemlje Afrike jer bih voljela da doživim i vidim tu kulturu i njihovu bogatu tradiciju”, otkriva Dizdar.

Ona je krajem prošle godine objavila singl “Iluzionist”, a odmor će iskoristiti da “napuni baterije” kako bi po povratku nastavila da sprema treći album, a očekuju je i koncerti u nekoliko viših jugoslovenskih republika.

Numera “Iluzionist” talentovanoj pjevačici donijela je brojna prva mjesta na top listama, a nedavno je promovisala i spot koji potpisuje njen mlađi brat, takođe pjevač Filip Dizdar. Inače, njemu i Natali ovo je bila prva saradnja, a kako je istom zadovoljna i ko je koga više slušao otkriva:

“Bilo je sugestija sa obje strane, ali on je ipak držao sve konce u rukama”, priznala je pjevačica.

Kambodža sljedeća destinacija koju planira da posjeti

Do sada je Natali dosta putovala, a posebne uspomene nosi iz Kambodže, pa ovu destinaciju preporučuje svima.

“Svaka zemlja ima svoje prednosti, međutim, Kambodža je posebna. Razlog je jasan, priroda je netaknuta, a toliko lijepa da ostavlja bez daha”, prisjeća se ona. No, ima I onih destinacija, koje bez obzira na veliko iskustvo kad su putovanja u pitanju, još nije posjetila.

Bonus video: