"ČAROBNA NOĆ"

Irina Arsenijević pobjednica internacionalne večeri festivala "Zlatna pahulja"

Odlukom stručnog žirija drugo mjesto za interpretaciju osvojila je Balaj Lulia Ariana iz Rumunije koja je izvela pjesmu "Moji snovi", autora Gabrijela Garuce. Trećeplasirana Elif Tuša iz Albanije je interpretirala "Enderra me muzike"
0 komentar(a)
Zlatna pahulja 2015, Foto: Aida Skorupan
Zlatna pahulja 2015, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 15.02.2019. 23:53h

Pobjednica internacionalne večeri 22. festivala pjesme za djecu "Zlatna pahulja" je Irina Arsenijević iz Srbije. Za njenu numeru "Čarobna noć" tekst i muziku je uradila Sonja Škorić, a aranžman Ognjen Cvekić.

Odlukom stručnog žirija drugo mjesto za interpretaciju osvojila je Balaj Lulia Ariana iz Rumunije koja je izvela pjesmu "Moji snovi", autora Gabrijela Garuce.

Trećeplasirana Elif Tuša iz Albanije je interpretirala "Enderra me muzike".

Nagradu Dječijeg žirija dobili su Ljupče Karakutovski i Tiana Koceva iz Makedonije. Izveli su numeru "Želbite naši" po tekstu i muzici Zorana Stanoeva, uz aranžman Pepia Angelova.

Francuskinja Blandine Rišar je interpretirala pjesmu "Ja te retrouverai" za koju je osvojila specijalnu nagradu stručnog žirija.

Organizator manifestacije je uručio plakete prijateljima festivala Minji Subota i Driti Rudi.

Izvođače su pratili hor Centra za kulturu i plesne grupe "Pahulje" i "Belisima", koreografkinja Aide Omeranović i Verice Urošević.

Program su vodili dječiji stvaralac Minja Subota i glumci Crnogorskog narodnog pozorišta Jelena Simić i Dejan Đonović.

Scenu su osmislili Stanislav Nikčević i Aldemar Ibrahimović, a grafički dizajn je uradio Damir Skarep.

Organizator festivala pjesme za djecu je rožajski Centar za kulturu, dok su 60.000 eura obezbijedili Ministarstvo kulture i Skupština Opštine.