"Očistimo svijet" najbolja kompozicija 22. Zlatne pahulje

160 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2015. 11:24h

"Očistimo svijet", pobjednička je kompozicija 22. internacionalne smotre za djecu "Zlatna pahulja" koja je sinoć održana u Rožajama. Po tekstu Dragana Radulovića, muziku i aranžman su uradili Ana Klepić i Slobodan Marković, a numeru je izvela Iva Vujošević koja je osvojila drugo mjesto za interpretaciju.

Tekst za drugonagrađenu kompoziciju "Svađa u ZOO vrtu", koju je otpjevala Jana Trifunović, napisao je Vido Vicko Vukelić. Numera je dobila i nagradu za najbolji aranžman koji je, kao i muziku, uradio Lado Leš.

Pjesma "Roditelji", koju je interpretirala Ivana Popović, je osvojila treću nagradu za kompoziciju. Autor teksta je Sanja Perić, muziku je uradio Pedja Nedeljković, a aranžman Mihailo Miha Radonjić.

Po mišljenju stručnog žirija najbolji solista nacionalne večeri „Zlatne pahulje“ je Tamara Vujačić. Izvela je pjesmu „Bang, bang“, autora Filipa Ćabaka.

Treću nagradu za interpretaciju osvojio je Relja Ćetković koji se publici predstavio pjesmom „Živela Ana“. Po tekstu Nedeljka Popadića, muziku za tu numeru je uradila Vesna Nedeljković, a aranžman Zoran Bogdanović Riči.

Nagradu na najbolji scenski nastup osvojio je Anes Klica. On je pjevao o „Rožajskim pahuljama“, autora Zdravka Đuranovića.

Najbolji tekst je imala numera „Čarapice“, Sanja Perić koja je dobila nagradu „Dragan Radulović“. Kompoziciju Slavena Knezovića otpjevali su Diana Zabijako i Maša Paović.

Izvođače su pratili hor Centra za kulturu i plesne grupe „Pahulje“ i „Belisima“, koreografkinja Aide Omeranović i Verice Urošević.

Program su vodili dječiji stvaralac Minja Subota i glumci Crnogorskog narodnog pozorišta Jelena Simić i Dejan Đonović.

Internacionalni dio manifestacije će se održati večeras, a sa njima će se za nagrade ravnopravno nadmetati troje najboljih solista crnogorske večeri.

Organizator festivala pjesme za djecu je rožajski Centar za kulturu, dok su 60 hiljada eura obezbijedili Ministarstvo kulture i Skupština Opštine. Medijski pokrovitelj je RTCG.

Galerija

Bonus video: