Mark Lanegan nastupio u Kotoru: Moćni metamfetinski bluz

Kao prava rok zvijezda, pjesnik iz Sijetla je kasnio nekih pola sata, a zatim namgrđen izašao na binu
52 pregleda 2 komentar(a)
Mark Lanegan, Foto: Dušan Vuleković
Mark Lanegan, Foto: Dušan Vuleković
Ažurirano: 27.02.2015. 11:59h

SeaRock organizacija još jednom se potrudila da crnogorskoj publici donese malo zapadog šmeka kada su rok svirke u pitanju, pa je sinoć u kotorskoj diskoteci Maximus gostovalo najveće ime do sada u njihovoj organizaciji, a i jedan od najpoznatijih rokera kojeg je Crna Gora bila u prilici da vidi. U pitanju je Mark

Lanegan, tzv. kum grandža, iako uglavnom poznat u andergraund krugovima, legendarna figura američkog alternativnog roka i saradnik Kurta Kobejna, Džoša Homija, Massive Attacka i drugih poznatih faca.

Lanegan je prema očekivanjima pružio moćni metamfetaminski bluz od nešto preko sat vremena publici koja je ispunila prostor ispred bine, prošetavši se kroz svoje najveće hitove, ali i sa akcentom na aktuelni album "Phantom Radio".

Kao prava rok zvijezda, pjesnik iz Sijetla je kasnio nekih pola sata, a zatim namgrđen izašao na binu. Kako su "Vijestima" rekli iz organizacije, Lanegan se držao kao "rock star" tokom cijelog dana, mrzovoljno odbijajući da i sa kim komunicira, kao i da daje intervjue. No ako je koga naljutio ponašanjem, iskupio se svirkom.

Dok se držao za mikrofon kao da mu život zavisi od toga, njegov hrapavi glas (kao Tom Vejts iz Sijetla, kako je neko prokomentarisao) sjekao je vazduh i probijao kroz generalno mutan zvuk benda priče o igranju sa đavolom, strahu i iskupljenju, a publika koja je ispunila prostor ispred bine je "Hit The City", "Gray Goes Black", "Ode To Sad Disco", "Sleep With Me" i druge dočekivala ovacijama.

U jednom momentu kao da je iz Lanegana izmamila kratki osmijeh, no možda nam se samo učinilo.

Kao uvod u veče poslužile su svirke rok dua Faye Dunaways i sporog, atmosferičnog Djuka Garvuda koji je bio primoran da nastupi bez bubnjara, a publika ih je odslušala uglavnom nezainteresovano dok je žamor često prigušivao muziku.

U masi su se uz fanove iz svih krajeva Crne Gore našli i posjetioci iz okruženja, a nakon svirke svi su imali prilike da Lanegana vide iz bliza, fotografišu se sa njim, uzmu autogram ili kupe majicu.

Bonus video: