Regina najbolji bend prethodne godine

“Mislim da su to top liste koje zavise isključivo od glasanja i dobiti priznanje za najbolju grupu u protekloj godini nije mala stvar”, kazao je Čović
354 pregleda 1 komentar(a)
Regina, Foto: Privatna arhiva
Regina, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.02.2015. 16:21h

Grupa Regina izabrana je za najbolji bend u prethodnoj godini od strane fanova Eurosonga.

Na sajtu www.eurovisionontop.com koji se bavi aktivnostima bivših učesnika Eurosonga, organizovano je glasanje u nekoliko kategroija, a Regina je ubjedljivo pobijedila sa čak 47 odsto glasova.

Drugi je bend The Common Linnets (sa 21 odsto glasova) koji je prošle godine na muzičkom takmičenju nastupao ispred Holandije.

“Nas svaka nagrada koja dođe iz inostranstva iznenadi. Lijepo je da su to stvari koje se dešavaju sve češće. Prijatno je saznati takvu vijest. Čini mi se da je publici zanimljivo ovo novo što radimo. Mislim da su to top liste koje zavise isključivo od glasanja i dobiti priznanje za najbolju grupu u protekloj godini nije mala stvar”, smatra gitarista i osnivač benda Aleksandar Čović.

Regina je bila nominovana samo u konkurenciji za bend, a sa prostora Balkana, u nominacijama našli su se i Jelena Tomašević (za ženski vokal), Željko Joksimović i Toni Cetinski (za duet), Zdravko Čolić (za koncert godine), dok se Dino Merlin našao u dvije konkurencije za koncert sa dočeka u Budvi 2013. godine, a njegov video za pjesmu “Školjka” najbolji je u konkurenciji za spot.

“Nisam upoznat na koji način se vrši nominacija za neku od kategorija.'Kalimero' je nekoliko nedjelja bio broj jedan na Eurosong top listi. Sve su to stvari koje ti daju vjetar u leđa", siguran je Čović. Ipak, kako kaže, ovo priznanje neće biti dovoljno za karijeru Regine van prostora ex-Yu.

“Za karijeru vani osim blagonaklonosti publike kojoj se dopada ono što radimo potrebno je nešto više. Mi ćemo u budućnosti uraditi naše pjesme na drugim jezicima i onda možemo očekivati ozbiljnije rezultate. Do tada će naši nastupi van granica biti vezani za festivale koji se bave izvođačima sa neobičnom muzikom”, zaključuje Čović.

Bonus video: