Prva imena za Sea Dance: Stižu Rudimental, Sigma i Wilikson!

Najbolji evropski festival do 40.000 posjetilaca, smješten pored Budve, ove godine biće održan od 16. do 18. jula kao dio Exit festivala na moru
94 pregleda 8 komentar(a)
Rudimental, Foto: Sea Dance
Rudimental, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 04.02.2015. 10:14h

Jedan od najpopularnijih sastava današnjice Rudimental, engleski duo Sigma i poznati londonski DJ Mark Wilkinson prvi su potvrđeni izvođači za ovogodišnji Sea Dance festival na Jazu.

Najbolji evropski festival do 40.000 posjetilaca, smješten pored Budve, ove godine biće održan od 16. do 18. jula kao dio Exit festivala na moru.

Prošlogodišnji hedlajneri Exit festivala Rudimental 16. jula dolaze na Sea Dance u punom sastavu i to sa novim DJ nastupom, sa kojim ovog ljeta obilaze najveće svjetske festivale kao što su Lollapaloza ili Bonaroo!

Rudimental važi za jedan od najtraženijih muzičkih kolektiva, okupljajući oko sebe saradnike kao što su Jay Z, Emeli Sande ili Ed Sheeran sa kojim su nedavno bili na američkoj turneji.

Vlasnici su prestižne Brit nagrade, te prvog mjesta ostrvske top liste sa albumom „Home“ koji je zabilježio multi-platinaste tiraže u nekoliko zemalja svijeta uz apsolutne radijske hitove poput „Not Giving In“, „Free“ ili „Feel The Love“.

Stotine miliona pregleda na Youtube bilježi i„Waiting All Night“, koja je od strane publike Exit festivala proglašena za prošlogodišnju himnu ljeta.

Stiže i drum’n’bass duo Sigma (Ʃ), koji su prošle godine zabilježili dva prva mjesta na britanskoj listi singlova sa kolosalnim hitovima „Nobody To Love“ i „Changing", dvije nominacije za ovogodišnje Brit nagrade, za najbolji video i singl,

Oni sarađuju sa imenima kao što su Kanye West, Paloma Faith, Eric Prydz, Elie Goulding, Kiezsa i brojni drugi. Trenutno se na ljestvicama penje njihov aktuelni hit singl „Higher“ na kojem gostuje popularni engleski pevač Labrinth, kao najava Sigminog albuma „Life“.

Na Sea Dance dolazi i Mark Wilkinson, DJ koji je tvorac čuvenog hita "Afterglow". Londonski DJ i producent dominirao je britanskom listom plesnih singlova sa albumom „Lazers Not Included“, a remikse je potpisao imenima kao što su Gorgon City, Chase & Status i Example, uz neizostavnu klupsku verziju pesme „Sing“ Eda Sheerana.

Od 10. februara nova cijena ulaznica

Komplet ulaznica za sva tri dana Sea Dance festivala se mogu kupiti po aktuelnoj cijeni od 24,99 eura do ponedjeljka 09. februara u ponoć, nakon čega ce cijena karte biti skuplja.

Ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigstix prodajne mreže, u svim gradovima širom Crne Gore. Spisak maloprodajnih objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za SEA DANCE i EXIT festivale dostupan je na zvaničnom sajtu festivala.

Bonus video: