Njegovo prvo slovo bilo je bolje od cijele emisije

Izvodeći pjesmu Saše Kovačevića "Kako posle nas" u “Pinkovim zvezdicama” Ismail je “oborio” s nogu kako petočlani žiri, tako i publiku
102 pregleda 21 komentar(a)
Ismail Delija, Foto: Privatna arhiva
Ismail Delija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.02.2015. 07:31h

Ismail Delija, trinaestogodišnji Nikšićanin, ne ide u školu pjevanja i nema školovan glas, nije siguran ni da dobro razumije pojmove poput flah, krešendo ili glissando, ali zato pjeva srcem. Izvodeći pjesmu Saše Kovačevića "Kako posle nas" u “Pinkovim zvezdicama” “oborio” je s nogu kako petočlani žiri, tako i publiku.

“Njegovo prvo slovo je bilo bolje od cijele emisije”, oduševljeno je kazao Hari Varešanović.

Goca Tržan koja je poslušala Harijev savjet iz prethodne emisije da kandidat mora da, fudbalskim rečnikom, svih 90 minuta bude u igri, čekala je posljednji trenutak da se podigne, iako je publika sa njenih usana, dok je Ismail pjevao, mogla da pročita “prelijepo, bravo”.

“Ovo je trešnja na šlagu od torte. Bio si maestralan od početka do kraja, svaka tvoja nota je vrlo emotivna", rekla je Goca. I ostali članovi žirija bili su oduševljeni pjevanjem mladog Nikšićanina koji se plasirao u peti krug u kome će nastupiti 32 najbolja kandidata uzrasta do 15 godina.

“Fascinantno je kako je on u malom pakovanju jedan odrastao čovjek", kazala je Leontina.

Milan Stanković nije krio da je uživao slušajući Ismaila i da će „pojesti čokoladicu da dođe malo k sebi” od njegovog pjevanja, dok je Jelena Tomašević dodala da je on “apsolutno zreo pjevač u tijelu dječaka” i da je nevjerovatno koliko ima zrelosti, emocije i snage. “Prijali su mi svi komplimenti, a posebno Harijev, i baš sam se lijepo osjećao”, kazao je za “Vijesti” Ismail koji je juče napunio 13 godina.

Suviše skroman da bi nešto više rekao Ismail osmijehom i talentom osvaja ljude. Priznaje da su mu svi članovi žirija dobri i dragi i da mu prijaju njihovi komplimenti.

Pjesme za nastup biraju njegovi stričevi Miljaim i Fljamur, a Ismail je u potpunosti saglasan sa njihovim izborom jer vjeruje da oni znaju šta mu najbolje leži. Stručnu pomoć nema iako je njegov otac pokušao da pronađe nekoga ko bi mu približio tehnike pjevanja. Pošto se takva pomoć plaća, a njegovi jedva prikupe novac za put, Ismail neće mijenjati učitelje pjevanja.

“Kada god brat i ja vježbamo on dođe da malo pjeva s nama. Učimo ga kako da izgovara riječi, kako da se ponaša na sceni. Slušajući ga kako pjeva ovu novu pjesmu mislim da će proći dalje”, kazao je Fljamur.

U novom krugu Ismail će se predstaviti pjesmom Darka Radovanovića “Dukat”.

“Ne znam hoću li proći dalje ali važno je učestvovati u ovakvom takmičenju koje mi je dosta toga donijelo. Upoznao sam puno novih drugara, svi se lijepo družimo, bodrimo jedni druge i nema nimalo ljubomore među nama”, kazao je Ismail.

Iako svi takmičari, kako reče, dobro pjevaju njegov favorit je desetogodišnja Lena Stamenković iz Zaječara.

Najdraži pjevač mu je Saša Kovačević, čije pjesmu mu i veoma dobro leže. Sa pjesmama Kovačevića već se dva puta predstavio publici i oba puta oduševio sve.

Najviše mu znači podrška porodice. Svi su uz njega, a djed je najvatreniji navijač. Mama Suzana nema crnogorsko državljanstvo i ne može da izvadi potrebna dokumenta pa dežura pored telefona, čeka da joj se Ismail javi nakon snimanja i kaže da li je prošao dalje. Iako zna rezultat, svaku emisiju emotivno doživljava, a nijesu rijetki slučajevi i da joj krenu suze.

Porodica mu je najveća podrška, a djed najvatreniji navijač: Ismail sa porodicom

“Gledam, sva drhtim i ne mogu da vjerujem da je to moj sin. U tom trenutku budem najponosnija”, kaže Suzana.

“Veliki pozdrav za Crnu Goru, posebno za Nikšićane, Miška Vujovića i moje odjeljenje”, kazao je Ismail na kraju nastupa.

Vujović je zadužen za njegov stajling i jedan je od rijetkih koji mu pomaže. Za sljedeći nastup odjeću je dobio od butika “Kids” iz Nikšića, dok se “Jet sport” pobrinuo za obuću.

Prija mu što ga prepoznaju na ulici

Učešće u “Pinkovim zvezdicama” donijelo mu je i veliku popularnost među njegovim vršnjacima.

Od kada se takmiči ima mnogo više prijatelja na Fejsbuku, prepoznaju ga na ulici, prilaze mu i čestitaju, a i u školi je popularan.

Priznaje da mu to prija i da mu se, iako je i kod djevojčica popularan, i dalje sviđa ista djevojčica kojoj to još uvijek nije priznao. Kod nastavnika ima malu privilegiju pa mu “progledaju kroz prste” odsustvo iz škole i nepripremljenu lekciju, a veliku pomoć u učenju pružaju mu drugari iz razreda.

Bonus video: