POČETAK SOLO KARIJERE

Poslušajte: Aljoša Šerić novi singl posvetio supruzi

424 pregleda 0 komentar(a)
Aljoša Šerić, Foto: Privatna arhiva
Aljoša Šerić, Foto: Privatna arhiva

Frontmen hrvatske grupe “Pavel” Aljoša Šerić prošle godine je najavio početak solo karijere koju će graditi uporedo sa onom u bendu. Prvim singlom “Glup” objasnio je da će se solo stil potpuno razlikovati od bendovskog, a novom numerom “Kučine” još više je iznenadio publiku.

“Ne slušam redovno sving i džez, ali sam odrastao uz zvuk big bendova i Frenka Sinatre. To su moji roditelji slušali i siguran sam da je ta muzika ostala zapisana u mom DNK. Čak sam se i sam začudio kad sam ovu pjesmu napisao”, kroz smijeh priča za Vijesti Šerić.

Singl koji govori o “maloj iz Kučine”, kako otkriva, posvetio je svojoj supruzi Antoniji Šerić.

“Ona je mala iz Kučina, tamo je rođena i živjela prvih pet godina. Inače, ostala joj je stara porodična kuća gdje mi ljeti provodimo odmor i zaista je predivno mjesto, a pogled na splitski i solinski je poseban. Kučine imaju posebnu vibraciju i uvijek uživamo kad smo tamo. S obzirom na to da je u pitanju malo mjesto gotovo sam bio siguran da niko nikad neće napisati pjesmu o Kučinama, zato sam smatrao da ja to treba da uradim”, otkriva Šerić dodajući da ga posebno raduje što se numera dopala Antoniji.

“Bilo mi je veoma bitno da se svidi Antoniji, s obzirom na to da je singl posvećen njoj, ali i njenim roditeljima. Na sreću, svima se pjesma dopala. Imao sam veliku bojazan dok sam pisao kako će oni prihvatiti pjesmu jer treba i narednog ljeta otići tamo”, kroz smijeh priznaje Šerić.

Kako kaže, pjesma nije tužna, iako je spot za koji je bila zadužena Marsela Zanki predstavio “sjetnu stranu numere”.

“Vjerovatnio je spot odvukao ljude da pomisle da je pjesma tužna. Da smo napravili video koji je plesni vjerovatno bi i pozitivnost pjesme došla više do izražaja, no Marsela je imala svoj način viđenja nje i nijesam želio da joj se miješam. Inače, sve pjesme koje pišem uvijek imaju i dozu sjete i ljepote života u sebi, a publika sama prepozna ono što joj je bliže”, objašnjava Šerić.

Akterka u spotu je Milica Janevski, koja svojim stajlingom podsjeća na Antoniju iz Pavelovog spota “Poslije nas”, a Šerić ne krije da je sličnost bila namjerna.

“Kako je pjesma posvećena Antoniji, smatrali smo da nema smisla da ona glumi u videu, odabrali smo ovaj način i sve se super poklopilo”, kaže Šerić.

Zadovoljan je kako teče njegova solo karijera.

“Pjesme koje objavljujem pod svojim imenom su one sa kojima nijesam želio da opterećujem ‘Pavel’. Nijesu radiofonične, a bilo mi je prosto žao da stoje, zato sam odlučio da ih publika čuje pod mojim imenom. Polako se ukusi i publike i muzičkih urednika mijenjaju, tako da se i ove vrte, ali ni približno ‘kao Pavelove’”, zaključuje Šerić.

Preporučujemo za Vas