Crna Gora u drugom polufinalu Evrovizije 21. maja

Crnogorski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu je Nenad Knežević Knez
3 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Luka Zeković
Nenad Knežević Knez, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.01.2015. 16:59h

Crna Gora će na takmičenju Pjesma Evrovizije nastupiti u drugom polufinalu 21. maja, i to u prvom dijelu druge polufinalne večeri, odlučeno je preliminarnim žrijebom u Gradskoj kući u Beču.

Crnogorski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu je Nenad Knežević Knez.

U prvom polufinalu nastupiće predstavnici 16 zemalja: Srbija, Grčka, Makedonija, Estonija, Holandija, Moldavija, Finska, Belgija i Jermenija, Danska, Belorusija, Rumunija, Rusija, Albanija, Gruzija i Mađarska.

Drugo polufinale 21. maja, imaće 17 zemalja učesnica. U prvom dijelu drugog polufinala nastupaju Norveška, Irska, Češka, Litvanija, San Marino, Malta, Portugal i Crna Gora, a u drugom Švajcarska, Azerbejdžan, Slovenija, Letonija, Poljska, Island, Izrael, Kipar i Švedska.

Austrija i pet najbolje plasiranih zemalja na prošlogodišnjem takmičenju, takođe će glasati u polufinalima. Zemljama iz prvog polufinala glasove će moći da daju Španija, Austrija i Francuska, a za učesnike drugog polufinala mogu da glasaju Njemačka, Italija i Velika Britanija.

Konačan redosljed svih kompozicija iz oba polufinala i ove godine odrediće produkcija šou-programa, uz odobrenje EBU izvršnog supervizora i referentne grupe, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: