Lea Mijatović: Nemam komplekse, ne bojim se takmičenja

Hrvatska pjevačica, sa kolegom koji nastupa pod pseudonimom NoA, prezentovaće numeru “Pogled kao plamen” sljedeće sedmice na Zagrebačkom festivalu
805 pregleda 0 komentar(a)
Lea i NoA u spotu za pjesmu “Pogled kao plamen”, Foto: Jupiter Production
Lea i NoA u spotu za pjesmu “Pogled kao plamen”, Foto: Jupiter Production

Hrvatska pjevačica Lea Mijatović objavila je duetsku pjesmu “Pogled kao plamen”. Ovoga puta nekadašnja pjevačica Teške industrije glas je ukrstila sa muzičarem Elvisom Sršenom koji nastupa pod pseudonimom NoA, a singl je mnogo tvrđi od numera koje je Mijatović objavljivala do sada.

“U ovoj pjesmi sam u stvari gost. Kada su mi NoA i Vojan Koceić, koji su ujedno i autori, kontaktirali su me i rekli da imaju pjesmu da je poslušam i odlučim da li ću je snimiti. Već na prvo slušanje zaljubila sam se u nju i rekla im da me ne zanima kako će je prezentovati, hoće li sa njom na festivale ili ne, ali ja moram da je pjevam”, objašnjava u razgovoru za “Vijesti” Mijatović.

“Baš mi se odmah svidjela. Tačno je da je drugačija od zvuka koji njegujem od kako sam krenula sa solo karijerom, međutim, moja publika zna da sam rokerka u duši. Ipak, pjevala sam toliko godina u Teškoj industriji i ta muzika je bliska mojoj duši. Zato mi je bilo i veliko uživanje raditi na ovom duetu. Mislim da je iste te emocije i kvalitet pjesme prepoznao i žiri koji ju je od toliko kandidata izabrao za Zagrebački festival”, dodala je Mijatović.

Spot, koji je prezentovan prije dva dana, realizovala je mlada rediteljka Petra Oreč.

“Njena vizija bila je minimalistički pristup, tako da je akscenat stavila na Nou i mene. Kroz pokrete, gestikulaciju, krupne kadrove izvuka je iz nas jake emocije, da pjesma u stvari bude u prvom planu. Međutim, nadam se da ćemo tek one prave emocije pokazati vrhunskom izvedbom sljedećeg petka na Zagrebačkom festivalu”, nada se Lea.

Pjesma se vrti na radio stanicama već više od mjesec dana, a sagovornica Vijesti je zadovoljna reakcijama publike.

“Svakodnevno mi stižu poruke podrške od fanova, a ono što me posebno raduje je i činjenica da se i djeci ova numera sviđa. Naime, kako smo svi aktivni po društenim mrežema, gotovo da nema dana da da među porukama ne dobijem i video nekog djeteta koje đuska uz ‘Pogled kao plamen’. Izgleda da djeca ne vole samo muziku koja je pisana za njih, već znaju da pepoznaju i kvalitetne pjesme, i čak plešu uz tvrđi zvuk”, sa ponosom priča Mijatović.

Iako njene kolege koje već imaju uspješne karijere izbjegavaju festivala, Lea na Zagrebački festival, kako kaže, odlazi rasterećena i ne razmišlja o nagradama.

“Nemam komplekse i ne bojim se festivala i takmičenja. Inače, nikad na festivale nijesam išla sa ciljem da u takmičenju budem što bolja i pobijedim. Uvijek sam na ovakve manifestacije gledala kao super priliku da prezentuješ pjesmu. Zagrebački festival je poštovan od strane muzičara, organizuje se na visokom nivou i sjajna je prilika da se, uz živo izvođenje i veliki orkestar, otpjeva numera. Ovo će mi biti četvrti put da učestvujem na Zagrebačkom festivalu i zaista je sjajan osjećaj”, otkriva ona.

Treba nam mnogo ljubavi da preživimo svo nevrijeme i udarce tokom života

Pjesma “Pogled kao plamen” je ljubavna, a muzičarka i sama vjeruje, kao što to u tekstu numere pjeva, da je ljubav toliko jaka da može da pobijedi sve.

“Najčvršće vjerujem u to i tako i živim. Prosto ne vjerujem da postoji drugačije od iskrene ljubavi i to ne govorim samo kad su u pitanju partnerski odnosi, već i posao. Treba nam mnogo ljubavi da preživimo svo nevrijeme i udarce koje doživimo tokom života, a upravo kroz ljubav imamo veće šanse za opstanak i preživljavanje”, zaključuje Mijatović.

Bonus video: