Darkwood dub uoči nastupa u KIC-u: Dolazimo u dobrom raspoloženju

„Ako će biti sjedeći koncert - super, jer je i prošle godine bilo tako. To rijetko radimo, ali mogu reći da je zanimljivo, drugačiji je odnos sa publikom”
97 pregleda 0 komentar(a)
Darkwood dub, Foto: Arhiva Vijesti
Darkwood dub, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.12.2014. 20:13h

Jedan od najpopularnijih elektro rok sastava u regionu Darkwood Dub sviraće u petak 26. decembra u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović" u sklopu Decembarske umjetničke scene. Početak je zakazan za 21 sat, a ulaznice su u prodaji i mogu se po cijeni od pet eura kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a.

"Dolazimo u dobrom raspoloženju i sa nekim pjesmama koje nismo svirali podgoričkoj publici, a koje oni dobro znaju sa starijih albuma. Neke zapostavljene pjesme će biti izvedene, kao i standardan naš repertoar po kojem nas dobro poznaju", otkrio je frontmen beogradskog sastava Dejan Vučetić Vuča.

Beograđani su među rado viđenim i najčešćim gostima u glavnom gradu kada je u pitanju alternativna koncertna ponuda, a u KIC-u je publika već imala prilike da ih sluša prošle godine.

"KIC je super prostor i rado smo se odazvali pozivu. Ne znam detalje, ali ako će biti sjedeći koncert biće super, jer je i prošle godine bilo tako. To rijetko radimo, ali smo cijelu prethodnu turneju sa Biserom Veletanlić svirali po takvim prostorima i mogu reći da je zanimljivo na svoj način. Drugačiji je odnos sa publikom, mada kad počnemo da sviramo neke brže stvari to više nije sjedjenje", priča pjevač kroz smijeh.

Njegov bend će u 2015. ući sa maratonskim, tročasovnim koncertom 2. januara u beogradskom "Mikser Houseu", a na pitanje što se od njih može očekivati iduće godine Vuča odgovara - novi album.

"Već dugo ga pripremamo, pa smo imali prekide tehničke prirode, jer nam se pokvarila oprema. Planirali smo to ove zime da objavimo, ali smo odložili za vjerovatno sljedeće ljeto. Dobar dio materijala je snimljen, ali daleko je još od gotovog albuma", otkrio je on.

Pjevač je kazao da će predstojeće izdanje na neki način biti nastavak onoga što smo čuli na posljednjem albumu "Vidimo se".

"Imam utisak sve vrijeme i vjerujem da je tako, da je svaki naš sljedeći album u nekom smislu logičan nastavak našeg prethodnog rada, pa to računam da važi i za ovaj. Samo što smo zreliji i iskusniji od prošlog ulaska u studio", istakao je on.

Bonus video: