Grupa Jesenjin predstavila novi singl

Kako je kazala pjesnikinja, inspiracija za tekst joj je bila vječita tema- šta se dešava nakon smrti, a tekst je nastao prije nekoliko godina.
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2014. 19:22h

Grupa Jesenjin predstavila je danas u multimedijalnoj sali PAM-a spot za novi singl.

U pitanju je numera “U predvorju od oblaka” za koju je tekst pisala pjesnikinja Svetlana Kalezić - Radonjić inače vokal grupe Jesenjin, dok je za muziku i aranžman bio zadužen Igor Perović.

Kako je kazala pjesnikinja, inspiracija za tekst joj je bila vječita tema- šta se dešava nakon smrti, a tekst je nastao prije nekoliko godina.

“Posebno sam zadovoljna kako muzika korespondira sa tekstom jer je prvo nastao tekst, pa muzika. Kada mi je Igor poslao muziku, bila sam iskreno ganuta dubinom emocije koju je uspio da dočara i poveže sa tekstom”, kazala je Kalezić- Radonjić.

Perović je priznao da mu je to da radi muziku na gotov tekst bio izazov, posebno zbog toga jer je riječ o poeziji.

“Nijesam strijepio kako će ispasti, jer proces stvaranja muzike je sličan transu, totalni fokus iz koga nastaje umjetničko djelo. Mislim da je muzika prilično originalna za ove prostore, opet se radi o kombinaciji suptilnog vokala i žestoke pratnje, tako da čini mi se da će to biti interesantno publici”, nada se Perović.

Spot za pjesmu “U predvorju od oblaka” sniman je na nekoliko lokacija u Crnoj Gori, a režiju potpisuju članovi grupe Jesenjin.

“Imali smo dobru ideju, snimanje je počelo u Bijelom Poljuna izložbi Zlatka Glamočeka. Trudili smo se da kadrovi i lokacije isprate muziku pa smo dalje snimali na Lesendru, zatim na više lokacija u Podgorici. Na kraju je ostalo da se sva ta priča uklopi i mislim da smo uspjeli”, kazao je basista Slaven Ivanović.

Članovi grupe Jesenjin obećali su dva singla i u narednoj godini od kojih će jedan biti duet sa Markom Vlahovićem.

Takođe, nadaju se i svirkama uživo na kojima će predstaviti isvoj autorski rad.

Galerija

Bonus video: