Dva učesnika više nego prošle godine

Tačan raspored nastupa, prema oficijelnom sajtu eurosong.tv, biće saopšten 26. januara, a Eurosong se 2015. godine održava u Austriji, zahvaljujući pobjedi Končite Vurst na ovogodišnjem izdanju.
3 komentar(a)
Končita Vurst, Končita Kobasica, Eurosong 2014, Foto: Reuters
Končita Vurst, Končita Kobasica, Eurosong 2014, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2014. 16:40h

Prema zvaničnom sajtu Eurosonga, 2015. na tom takmičenju predstaviće se muzičari iz 39 država što je dva učesnika više nego prošle godine, a države koje se vraćaju nakon duže ili kraće pauze su Kipar, Češka i Srbija.

Pored ove tri države i Crne Gore, čiji će predstavnik biti Nenad Knežević – Knez, na Evroviziji će se predstaviti i Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Belgija, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Makedonija, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija, Latvija, litvanija, Malta, Moldavija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska i Velika Britanija.

S obzirom na to da je broj učesnika neparan, organizatori su odlučili da se u prvom polufinalu koje će se održati 19. maja predstavi 16 takmičara, a da predstavnici ostalih 17 zemalja nastupe druge polufinale večeri 21. Po deset izvođača iz svake polufinale večeri sa najviše glasova publike i žirija pridružiće se “velikoj petorci” treće noći, 23. maja, zemljama koje su osnovale Eurosong, a koje prolaze direktno u finale (Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Velika Britanija), kao i predstavniku države domaćina, odnosno prošlogodišnjem pobjedniku.

Tačan raspored nastupa, prema oficijelnom sajtu eurovision.tv, biće saopšten 26. januara, a Eurosong se 2015. godine održava u Austriji, zahvaljujući pobjedi Končite Vurst na ovogodišnjem izdanju.

Bonus video: