Chris Liebing premijerno na Dance areni Exit-a

Exit festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dok će drugi po redu Sea Dance Festival biti održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz
0 komentar(a)
Chris Liebing, Foto: Exit
Chris Liebing, Foto: Exit
Ažurirano: 19.12.2014. 11:32h

Na otvaranju 15. Exit festivala na "Dance areni" nastupiće Chris Liebing i Adam Beyer, kao i kultni detroitski tandem Octave One.

Iste večere na "Dance areni" nastupiće Beyerove "Drumcode" etikete, Nicole Moudaber i Joseph Capriati, uz podršku Dejana Milićevića, Marka Milosavljevića i Lee Dobričić.

Ranije je najavljeno da će na Exitu naredne godine nastupiti Motorhead i Eagles of Death Metal.

Exit festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dok će drugi po redu Sea Dance Festival biti održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz.

Njemački producent Chris Liebing već 20 godina jedan je od vodećih bardova svjetske tehno scene uz besprekornu reputaciju i svojevrstan status superheroja među publikom i kolegama. Poznat je i po tome što je među prvima usvojio brojne tehnološke inovacije i DJ nastup podigao na praktično "live" nivo, koristeći konstantno čak četiri kanala dok simultano stvara nove remikse pred publikom, uz rezultate koji neprestano zadivljuju i druge kolege na svjetskoj sceni.

Liebing je nedavno završio i dva remiksa za američkog hitmejkera Mobija, a njegov putni kalendar i dalje važi za jedan od najluđih na muzičkoj sceni, pa je samo ove godine već obuhvatio Tokio, Njujork, London, Peking, San Francisko, Meksiko Siti, Detroit, Buenos Ajres, Majami, Amsterdam, Berlin i Barselonu, dok je ovog ljeta na Ibici bio hedlajner na žurkama u organizaciji zvijezda kao što su Richie Hawtin, Marco Carola, Loco Dice ili Sven Vath!

Švedski producent Adam Beyer, uz Liebinga je dio famozne, druge generacije velikih evropskih DJ zvijezda, a obojica iduće godine praktično obiljležavaju dvije decenije profesionalnog rada i danas su na apsolutnom vrhuncu karijere.

Adam Beyer

Od objavljivanja singla "Drum Codes 1" 1995. i osnivanja izdavačke kuće "Drumcode" 1996. godine, Beyer zauvijek mijenja tadašnju tehno muziku i nastavlja do danas da diktira trendove koji su ovaj žanr popularizovali do najvećih svjetskih pozornica.

Tehno tandem Octave One ponikao je u samom srcu Detroita, a specifičan je po tome što ga čine braća Burden, Lenny i Lawrence. Vlasnici planetarno uspješnog singla „Blackwater“. Octave One su poznati po složenim nastupima uživo i originalnom zvuku kakav se ne može nabaviti digitalno, a najviše po zvuku Detroita, drugačijem i posebnom.

Bonus video: