AC/DC u maju kreće na evropsku turneju

AC/DC je jedna od najvećih koncertnih atrakcija u svijetu i autor jednog od najtiražnijih albuma svih vremena - "Back In Black" (1980)
0 komentar(a)
AC/DC, Foto: Screenshot yotube
AC/DC, Foto: Screenshot yotube
Ažurirano: 13.12.2014. 14:54h

Australijska hard rok grupa AC/DC saopštila je u petak da će u okviru evropske turneje koja počinje u Holandiji početkom maja 2015. godine, održati ukupno 20 koncerata.

Posle Holandije, bend će imati koncerte u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Skandinaviji i u Poljskoj.

Još nisu potvrđeni ranije najavljeni koncerti u Švajcarskoj, Belgiji, Rumuniji i Italiji.

AC/DC je 1. decembra izdao novi album "Rock or Bust", prvi na kojem ne svira osnivač grupe, ritam gitarista Malkolm Jang.

On se povukao zbog sve izraženije demencije, zbog koje je, prema riječima članova grupe, na posljednjoj turneji iznova morao da uči rifove i dionice pesama koje je ranije znao napamet.

Ritam gitaru na novom albumu AC/DC svira njegov nećak Stivi (Stevie) Jang.

Bubnjar Fil Rad je svirao na "Rock or Bust", ali je njegov status na predstojećoj turneji, ali i u bendu, pod velikim znakom pitanja, jer je na Novom Zelandu gdje živi, optužen za prijetnje smrću i posjedovanje droge, zbog čega mu prijeti zatvorska kazna od nekoliko godina.

Posle povlačenja Malkolma Janga i Radovih problema sa zakonom, jedini osnivač AC/DC u postavi benda je solo gitarista Angas Jang.

AC/DC je jedna od najvećih koncertnih atrakcija u svijetu i autor jednog od najtiražnijih albuma svih vremena - "Back In Black" (1980).

Bonus video: