Milutin Radulović pobjednik dječijeg festivala "Naša radost"

Predsjednik Stručnog žirija bio je Minja Subota, koji je iznenadio sve roditelje i djecu u velikoj sali KIC-a i otpjevao čuvene dječije pjesme "Djeca su ukras sveta" i "Razbole se lisica"
60 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2014. 17:43h

Milutin Radulović iz Podgorice pobijedio je na dječijem festivalu "Naša radost", odlukom stručnog i dječijeg žirija, sa kompozicijom “Sa mnom više nema zezanja”.

Radulović je zadovolja nagradom, ali tvrdi da nije očekivao da će njegova pjesma, od svih 16 kompozicija, pokupiti toliko nagrada, između ostalog, i glavnu nagradu.

Njegovu pjesmu komponovao je Predrag Nedeljković, koji je dobio nagradu žirija za najbolju kompoziciju, dok je tekst napisala Sanja Perić.

Festival “Naša radost” održan je u velikoj sali Kulturno informativnog centra (KIC) “Budo Tomović”, koji je pored Glavnog grada i Dječijeg saveza Podgorica, organizator događaja.

Predsjednik Stručnog žirija bio je Minja Subota, koji je iznenadio sve roditelje i djecu u velikoj sali KIC-a i otpjevao čuvene dječije pjesme "Djeca su ukras sveta" i "Razbole se lisica".

Prvo mjesto za najbolju interpretaciju, po mišljeju žirija, osvojila je Nikolina Arapović iz Podgorice, druga je bila njena sugrađanka Lorena Janković, dok je treće mjesto pripalo Jovani Vukelić iz Sombora.

Najmlađi takmičar festivala bila je petogodišnja Nikolina Orbović iz Nikšića, čija je pjesma “Mali miš” osvojila i nagradu za najbolji tekst, dok je za najbolji scenski nastup nagrađen Danilo Radunović sa Cetinja.

Nakon takmičarskog dijela goste su zabavljali dječiji hor “Zvjedice” i crnogorske predstavnice na dječijem Eurosongu na Malti, Lejla Vulić i Maša Vujadinović, koja je bila i predsjednica dječijeg žirija.

Dječiji hor “Zvjezdice” je, takođe birao najboljeg izvođača i kompoziciju, a obje nagrade otišle su pjesmi “Neka znaju svi”, koju je izvela podgoričanka Simona Bešović, dok je tekst i muziku radio Zoran Cvetković iz Niša.

Od pristigle 64 kompozicije, stručni žiri, na čelu sa Mirsadom Serhatlićem, početkom septembra odabrao je 16 i tri rezervne.

Galerija

Bonus video: